back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, στο οποίο έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει υπερφόρτωση στο σύστημα υγείας στην περιοχή με αποτέλεσμα να αναζητούνται κλίνες σε Άρτα, Πρέβεζα και Πάτρα.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο κ. Κικίλιας αύριο θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα .

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με αρκετούς άλλους ιεράρχες στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από την Τρίτη σε όλη τη χώρα, οπότε και θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία βρίσκεται και η Αττική, από την Τρίτη, αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία της εστίασης, με εξαίρεση το take away και το delivery. Επίσης κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των χώρων δεξιώσεων και τα μπαρ. Αναλυτικά όλα τα μέτρα στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w. Athina984.gr.

Για χαριστική βολή στο χώρο της εστίασης μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών Αττικής, Γιάννης Δαδερώνης. Όπως είπε, πολλά εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, μετά το νέο lockdown δεν πρόκειται να ξανανοίξουν με αποτέλεσμα πολλοί από τους 330.000 εργαζομένους του κλάδου να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Προτάσεις με «απαραίτητα και αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» από τις επιπτώσεις της πανδημίας καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ εκτιμά πως η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου».

Οδηγίες για άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά καθώς και για την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή τη νέα τουρκική Navtex η οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Αθήνα καλεί επίσης την Άγκυρα να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex, η οποία έχει διάρκεια έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Σε κλίμα οδύνης έγιναν το μεσημέρι οι κηδείες των δύο παιδιών της Κλαίρης και του Άρη που έχασαν τη ζωή τους όταν την ώρα του μεγάλου σεισμού στη Σάμο ένας τοίχος από παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι κατέρρευσε με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει.

Στη Σμύρνη αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό φτάνοντας τους 62. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 940 και από αυτούς οι 218 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία.

Στον Βοτανικό επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην καθιερωμένη Κυριακή της Καθαριότητας. “Καλό μήνα με την 30η ήδη Κυριακή Καθαριότητας σήμερα” γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και μιλά για “Πλύσιμο, απολύμανση και ανακύκλωση στον Βοτανικό”.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στον Καναδά Ο 24χρονος που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε τη νύχτα του Σαββάτου στο Κεμπέκ ήθελε «να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα» όμως δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το πέρασμα του τυφώνα Γκόνι, του πιο ισχυρού του 2020, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «καταστροφικές» συνθήκες σε ορισμένες περιοχές, παρά την απομάκρυνση περισσότερων από 300.000 ανθρώπων από τις εστίες τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

στις 7 και μισή ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα