back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο κ. Κικίλιας αύριο θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με αρκετούς άλλους ιεράρχες στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού, σε οίκο ευγηρίας στα Ιωάννινα. Πρόκειται για 24 ηλικιωμένους, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναζητούνται κλίνες για τους ασθενείς σε νοσοκομεία όπως της Άρτας , της Πρέβεζας και της Πάτρας.

Στους 631 ανήλθαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι δύο άνθρωποι.

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από την Τρίτη σε όλη τη χώρα, οπότε και θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία βρίσκεται και η Αττική, από την Τρίτη, αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία της εστίασης, με εξαίρεση το take away και το delivery. Επίσης κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των χώρων δεξιώσεων και τα μπαρ. Αναλυτικά όλα τα μέτρα στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w. Athina984.gr.

Για χαριστική βολή στο χώρο της εστίασης μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών Αττικής, Γιάννης Δαδερώνης. Όπως είπε, πολλά εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, μετά το νέο lockdown δεν πρόκειται να ξανανοίξουν με αποτέλεσμα πολλοί από τους 330.000 εργαζομένους του κλάδου να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Οδηγίες για άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά καθώς και για την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή τη νέα τουρκική Navtex η οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Αθήνα καλεί επίσης την Άγκυρα να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex, η οποία έχει διάρκεια έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Τα δύο παιδιά που χάθηκαν από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής που χτύπησε το Ανατολικό Αιγαίο, αποχαιρέτησε η Σάμος. Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, ενώ αμέσως μετά η εξόδιος ακολουθία για τον 17χρονο Άρη.

Στη Σμύρνη οι νεκροί έφθασαν τους 58 σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 900.

Στον Βοτανικό επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στην καθιερωμένη Κυριακή της Καθαριότητας. “Καλό μήνα με την 30η ήδη Κυριακή Καθαριότητας σήμερα” γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και μιλά για “Πλύσιμο, απολύμανση και ανακύκλωση στον Βοτανικό”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Άρης – Αστέρας Τρίπολης, 0-0 στο ημίχρονο

στις 5 και τέταρτο Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ και

στις 7 και μισή ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα