back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ένοπλη επίθεση λίγο μετά τις πέντε (ώρα Ελλάδος) σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό. Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί και είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Σε μισή ώρα περίπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ενημέρωση για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά ενώ θα συμμετάσχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από την Τρίτη το πρωί θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού , βάσει των οποίων, η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες: Τη ζώνη Επιτήρησης και τη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου, όπου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί»- δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική- στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

-Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

-Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και γυμναστήρια κλειστά.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Στην πρώτη κατηγορία, της Επιτήρησης, εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» και στα υφιστάμενα μέτρα, προστίθενται:

-Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

-Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. -Όχι συναθροίσεις.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης, ενώ διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Σε 1,5 δις ευρώ αποτιμάται το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος των επιπλέον μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ανακοίνωσε για τον μήνα Νοέμβριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα απαιτηθούν συνολικά 2,3 δις ευρώ. Το πρόσθετο πακέτο μέτρων αφορά κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται σε “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα στους κλάδους της εστίασης, του αθλητισμού και του πολιτισμού που κλείνουν για ένα μήνα με κρατική εντολή. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

«Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι του Σαββάτου στις περιοχές της Σάμου που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό. Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στο Βαθύ και το Καρλόβασι, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου και δεσμεύτηκε για την αναστήλωση του ναού. Με την άφιξή του στο νησί, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

Στη Σμύρνη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 28 είναι οι νεκροί ενώ τους 880 ξεπερνούν οι τραυματίες. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας είπε ότι 243 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι επτά από αυτούς στην εντατική και οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την επίθεση στο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου τον προπηλακισμό του οποίου έχουν καταδικάσει όλα τα κόμματα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δήλωσή του, καταδίκασε την επίθεση σ και ανακοίνωσε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την προσεχή Δευτέρα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο διάσημος Τζέιμς μποντ, Σον Κόνερυ. Παγκόσμια θλίψη για το χαμό του πολυτάλαντου ηθοποιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης, 2-0

Βόλος – Λάρισα

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

και στις 7 και μισή: Λαμία – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα