12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον ΔΑ ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Την προστασία την α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων ζητά η Ανοιχτή Πόλη. Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής του συνδυασμού Νάσος Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος θα δημιουργήσει μία ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με εξώσεις και συμπολίτες μας που μείνουν στον δρόμο εν μέσω πανδημίας.

“Πρέπει να συζητήσουμε και με αυτή την αφορμή τι κάνουμε για αυτό το ζήτημα συνολικότερα. Ποια είναι η στεγαστική πολιτική που μπορεί και πρέπει να έχει ο μεγαλύτερο δήμος της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ότι πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο ΔΑ δεν θα βγάλει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία για περιπτώσεις δημοτών που μπορεί να έχουν χρέη απέναντι στον δήμο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Δημήτρης Αγανίδης.
“Είναι πολύ σημαντικό να δούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και όσο διαρκεί η πανδημία αρχικά,
στις περιπτώσεις που ο δήμος είναι επισπεύδων σε πλειστηριασμούς να σταματήσει τις διαδικασίες αυτές. Είναι σημαντικό σε μία τόσο κρίσιμη φάση εξάπλωσης και διασποράς του κορονοϊού , να μην έχουμε φαινόμενα εξώσεων σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας” ανέφερε ο κ. Αγανίδης.

” Σε δεύτερο στάδιο, με βάση το γεγονός ότι θα ισχύει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, όπου οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας είναι πλέον ελεύθεροι, θα πρέπει ο δήμος να δημουργήσει ένα πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών για τους πιο ευάλωτους πολίτες, για να μην κινδυνεύουν, λόγω χρεών προς τον δήμο, να χάσουν τα σπίτια τους. Ο δήμος Πατρέων ήδη το έχει κάνει” σημείωσε ο Δημήτρης Αγανίδης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα