18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Ανατολικό Αιγαίο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε μια ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου, «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών στη γείτονα χώρα.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε την επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο και ανέφερε ότι ανεξαρτήτως διαφορών αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι και από τις δυο χώρες πρέπει να στέκονται μαζί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα