back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Διπλή τραγωδία σε Σάμο και Σμύρνη, μετά το φονικό χτύπημα των 6,7 Ρίχτερ.  

Δύο μαθητές Λυκείου, 15 και 17 ετών, καταπλακώθηκαν από τοίχο στο δρόμο και έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο.   

14χρονος με ανοιχτά κατάγματα και 63χρονη μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα και τα Νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και ΚΑΤ. 

Άλλοι 7 άνθρωποι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού.  

 Θρήνος και στην Τουρκία. Τουλάχιστον 12 οι νεκροί και 522 οι τραυματίες, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμόΏρες αγωνίας για τους δεκάδες εγκλωβισμένους στα κτίρια που κατέρρευσαν. 

 Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας οδύνη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη.  

Ανάλογα μηνύματα και από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Συλλυπητήρια αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάνσε τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του πρωθυπουργούΤο ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή” έγραψε στο τουίτερ ο πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η χώρα του επίσης είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της 

 Η Κύπρος είναι έτοιμη για οποιαδήποτε βοήθεια, δήλωσε και ο Νίκος Αναστασιάδης 

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου.  

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και προς τον δήμαρχο της Σμύρνης, ενώ νωρίτερα με ανάρτησή του στο fb ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι “οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς”.  

 Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.  

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεργαστεί με τις δύο χώρες για να διασφαλίσει ότι παρέχεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη για όσους έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού.  

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα μας. Έφτασαν σήμερα τα 1690. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν σε 128, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 620. 

Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αττική σε κρούσματα, καταγράφοντας 540 ενώ το λεκανοπέδιο 422.  
 

Αύριο το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα κατα της διασποράς.   

 Το Βέλγιο άρχισε να στέλνει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία λόγω του συνωστισμού στα νοσοκομεία της χώρας. Nωρίτερα, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή νέου καθολικού lockdown, από τη Δευτέρα. 

Στην Ισπανία, αυξήθηκαν μολύνσεις και θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. ΣΕ μια  προσπάθεια να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση κήρυξε τη χάρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας έξι μηνών. Στη Βαρκελώνη, διαδηλωτές οι οποίοι αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.  

 Μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας θα ανακοινώσει αύριο και η Αυστρία.  

Η τρίτη πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο, μετά τη Λατινική Αμερική και την Ασία, η Ευρώπη που ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.  

 Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν λόγω κορωνοιου θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιαννης, όπως προανήγγειλε μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. 

Tον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά η δημοτική αντιπολίτευση 

“Είναι πλέον αδιανόητο να τοποθετείται η Χρυσή Αυγή ως παράταξη, πρέπει πλέον να δούμε τους όρους λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου” ανέφερε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος.  

Η παράταξη ζήτησε και την προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων.  

ΔΙΕΘΝΗ  

Δάσκαλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις Βρυξέλλες, επειδή έδειξε στους μαθητές του, ηλικίας 10-11 ετών, σκίτσο του Charlie Hebdo για τον προφήτη Μωάμεθ, το οποίο κρίθηκε «άσεμνο» από τη διεύθυνση του σχολείου. 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ  

Την Εφες Ανατολού αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, για την 6η αγωνιστική της Euroleague 

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα