back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δύο μαθητές Λυκείου, 15 και 17 ετών ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Σάμο.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θα αεροδιακομιστεί με C130 ένας 14χρονος, όπως επίσης και μια 63χρονη στο ΚΑΤ.

Μεγαλύτερη η τραγωδία στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Τουλάχιστον 12 οι νεκροί και 522 τραυματίες στη Σμύρνη σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι.

Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη.

“Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών” δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα επικοινώνησε με τον Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Η Τουρκία, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, τονίζει σε ανάρτηση του στο τουίτερ ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς.

Ανάλογο μήνυμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που τόνισε ότι είναι η ώρα να επικρατήσει η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ενώνουν τους λαούς στις δύο άκρες του Αιγαίου.

Στην καταστροφή, τα σύνορα και οι διαφορές υποχωρούν, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν, γιατί βιώνουν τα ίδια βάσανα» ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και προς τον δήμαρχο της Σμύρνης, ενώ νωρίτερα με ανάρτησή του στο fb ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι “οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς”.

Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 16 χλμ βορειοδυτικά της Σάμου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Είχε διάρκεια περίπου 45 δευτερόλεπτα. Έχει σημειωθεί τουλάχιστον ένας ισχυρός μετασεισμός της τάξης των 5,1 Ρίχτερ.

Σοβαρές οι υλικές ζημιές στη Σάμο. Έπεσαν προσόψεις κτιρίων, δημιουργήθηκαν ρήγματα σε δρόμους, σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Στο Καρλόβασι κατέρρευσε τμήμα του ναού της Αγίας Άννας, ενός από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων.

Στη Σάμο οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του ΕΚΑΒ, αλλά και πολιτικοί μηχανικοί για την καταγραφή των ζημιών και τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια. Αύριο θα μεταβούν και μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών ειδικοί στα λιμενικά.

Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεργαστεί με τις δύο χώρες για να διασφαλίσει ότι παρέχεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη για όσους έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες, τα μέλη της θα απέχουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών εγκατεστημένων στην Σάμο.

1690 νέα κρούσματα κορονοιού, εκ των οποίων 540 στη Θεσσαλονίκη, 422 στην Αττική και 89 στη Λάρισα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 128 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 5 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 620.

Αύριο το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς.

Στο Βελγιο, εθνικό lockdown από τη Δευτέρα και για ένα μήνα, καθώς τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τις 23.000. Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων πλην σούπερ-μάρκετ και φαρμακείων, πλαφόν τεσσάρων ατόμων στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και κατ’ οίκον επισκέψεις μόνο από κοντινά πρόσωπα.

Η τρίτη πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο, μετά τη Λατινική Αμερική και την Ασία, η Ευρώπη που ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν λόγω κορονοιου θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιαννης, όπως προανήγγειλε μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
ον αποκλεισμό της ΧΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά η δημοτική αντιπολίτευση,
Είναι πλέον αδιανόητο να τοποθετείται η Χρυσή Αυγή ως παράταξη, πρέπει πλέον να δούμε τους όρους λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου” ανέφερε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η παράταξη ζήτησε και την προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΕΘΝΗ

Υπό κράτηση ύποπτος για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ενώ στο Παρίσι αφοπλίστηκε άνδρας που απειλούσε αστυνομικούς με 2 μαχαίρια.

Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στη Νίκαια, ενώ εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της Γαλλίας. Διαμαρτυρίες κατά του Εμανουέλ Μακρόν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα