back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε αυστηρότερα μέτρα οδηγεί η ανησυχητική πορεία εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο -όπως προανήγγειλε χθες- θα διαρκέσει έναν μήνα.

Ήδη στα χέρια του βρίσκονται οι εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων και σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown με προσπάθεια να διατηρηθεί σε έναν σημαντικό βαθμό ανοιχτή και η οικονομική δραστηριότητα.

Τα σημερινά μέτρα αναμένεται να αφορούν στην εστίαση και στις μετακινήσεις και να στοχεύουν στην αντιμετώπιση φαινομένων συγχρωτισμού που συνδέονται με βραδινή διασκέδαση.

Το σχέδιο θα δίνει έμφαση και στην τηλεργασία, αλλά θα συμπληρώνεται και από μέτρα ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται πάντως να επιμείνει ότι αυτή η πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και να επιτρέπονται μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες στους επιβαρυμένους νομούς, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σε lockdown είναι από τις 6 το πρωί Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη.

Θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε 2 ψυχιατρικές κλινικές στην Λάρισα. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, στην πρώτη βρέθηκαν θετικοί 8 τρόφιμοι -ο ένας εκ των οποίων κατέληξε- και 7 εργαζόμενοι, ενώ στην δεύτερη εντοπίστηκαν θετικοί ένας εργαζόμενος κλινικής και 4 τρόφιμοι.

Το Σαββατοκύριακο ενδέχεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 2000 εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως τόνισε, εάν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν αποδώσουν πάμε σε λοκνταουν.

Την διενέργεια περισσότερων τεστ για covid-19, προτείνουν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα της αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια “αδυσώπητη” αύξηση των κρουσμάτων της covid-19, προειδοποιεί η ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου δεδομένου ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων χθες ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 91.000. Παράλληλα ζήτησε τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Γενικό lockdown από τα μεσάνυχτα στη Γαλλία. Ρολά κατεβάζουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, καθώς και οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που δέχονται κοινό, ενώ θα λειτουργούν και τα σχολεία. Κλείνουν τα σύνορα για τρίτες χώρες.

Τη λύση του άμεσου lockdown πρότεινε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν είναι αναπόφευκτη μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ,

Ένας 47χρονος συνελήφθη ως ύποπτος συνεργάτης του δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης στην Νίκαια, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και 6 τραυματίες, όπως μετέδωσε το κανάλι BFM, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο δράστης 21ενός ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, είναι παράτυπος μετανάστης από την Τυνησία που έφτασε στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου.

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πακέτο μέτρων για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων , αλλά και την διευκόλυνση εργαζομένων, που έχουν υπό την φροντίδα τους ανήμπορα μελη της οικογένειας τους, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Τα μέτρα αναμένεται να κατοχυρωθούν νομοθετικά εντός του Δεκεμβρίου και προβλέπουν μεταξύ άλλων: άδεια τοκετού στον πατέρα 14ων ημερών από δυο που είναι σήμερα, ειδικές ρυθμίσεις για γονείς διδύμων, τριδύμων, καθώς και για μονογονεϊκές οικογένειες και άδεια φροντίδας ανήμπορου γονέα, παιδιού, αδελφού, συζύγου ή συντρόφου 5 εργάσιμες ετησίως.

Ένα 12χρονο κορίτσι από τη Συρία έχασε τη ζωή του στη δομή φιλοξενίας στη Μυρσίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του περίπου στις έντεκα χθες το βράδυ στο χώρο του κέντρου. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και από εκεί στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών το δεν τα κατάφερε.

Με ένα πομποδέκτη e-pass θα γίνεται από τις 4 Νοεμβρίου η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια όλων των οδικών δικτύων της χώρας. Οι οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να περνούν από τα διόδια με μία και μοναδική συσκευή, ενώ η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται αυτόματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Έως 24εις βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα