back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας -διάρκειας ενός μηνός, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη στα χέρια του βρίσκονται οι εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων και σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdow με προσπάθεια να διατηρηθεί σε έναν σημαντικό βαθμό ανοιχτή και η οικονομική δραστηριότητα.

Τα σημερινά μέτρα αναμένεται να αφορούν στην εστίαση και στις μετακινήσεις και να στοχεύουν στην αντιμετώπιση φαινομένων συγχρωτισμού που συνδέονται με βραδινή διασκέδαση.

Το σχέδιο θα δίνει έμφαση και στην τηλεργασία, αλλά θα συμπληρώνεται και από μέτρα ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται πάντως να επιμείνει ότι αυτή η πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο.

Σε lockdown είναι από τις 6 το πρωί Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1211 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 335 στην Αττική και τα 275 στη Θεσσαλονίκη. 114 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 615 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το Σαββατοκύριακο ενδέχεται τα καρούσματα να ξεπεράσουν τις 2000 εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως τόνισε, εάν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν αποδώσουν και εφόσον η πανδημία συνεχίζει να διασπείρεται ανεξέλεγκτα πάμε σε λοκνταουν.

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ατομικής προστασίας, στοχευμένης ενημέρωση των νέων και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διενέργειας περισσότερων τεστ για covid-19, προτείνουν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε έκτακτη σύσκεψη.

Τη λήψη αυστηρών μέτρων στις ΗΠΑ ζήτησε η ομάδα δράσης του λευκού Οίκου προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια “αδυσώπητη” αύξηση των κρουσμάτων της covid-19, καθώς ο ημερήσιος αριθμός νέος μολύνσεων χθες Πέμπτη ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 91.000.

Γενικό lockdown από τα μεσάνυχτα στη Γαλλία. Ρολά κατεβάζουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, καθώς και οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που δέχονται κοινό, ενώ θα λειτουργούν και τα σχολεία. Κλείνουν τα σύνορα για τρίτες χώρες.

Τη λύση του άμεσου lockdown πρότεινε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση στη Γαλλία καθώς φέρεται ως ύποπτος συνεργάτης του δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στην Νίκαια, μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας. Ο Εμμανουέλ Μακρόν μετά το παγκόσμιο σοκ από την χθεσινή επίθεση στη Νοτρ Νταμ με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και 6 τραυματίες ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο δράστης 21ενός ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, είναι παράτυπος μετανάστης από την Τυνησία που έφτασε στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαικού συμβουλίου χθες υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Οκτωβρίου και επισημάνθηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην Τουρκία θα συζητηθούν ξανά στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Για να υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η ‘Αγκυρα «πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά» επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ .

Σε ηλικία 73 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Ο Γιλμάζ έγινε ιδρυτικό μέλος του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας το 1983 και διετέλεσε πρόεδρος του μεταξύ 1991 και 2002.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ είχε ομολογήσει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ 1995 και 1997, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Ένα 12χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στη δομή φιλοξενίας στη Μυρσίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί από τη Συρία, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του περίπου στις έντεκα χθες το βράδυ στο χώρο του κέντρου. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και από εκεί στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών το μικρό κορίτσι δεν επανέκτησε τον καρδιακό του παλμό.

Με ένα πομποδέκτη e-pass θα γίνεται πλέον η διέλευση από τα διόδια όλων των οδικών δικτύων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Έως 24εις βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα