back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποκλεισμό της ΧΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η δημοτική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν οι συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, κατά την συνεδρίαση του Σώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη

Συνεδριάζουμε μετά από μία ιστορική απόφαση, μία απόφαση η οποία απέδωσε δικαιοσύνη και καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Πρέπει να κρατήσουμε το μήνυμα ότι οι γειτονιές του ΔΑ είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί εγκληματιών. Πλέον, πρέπει να δούμε και τους όρους λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την συγκεκριμένη απόφαση. Πιστεύουμε ότι πλέον είναι αδιανόητο να τοποθετείται η παράταξη της ΧΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο ως παράταξη. Είναι μια παράταξη που έχει χάσει τον επικεφαλής της, μιλάμε για ανεξαρτητοποιημένους δημοτικούς συμβούλους. Πρέπει να τοποθετούνται στο τέλος, αφού έχει γίνει η διαδικασία κι έχουν μιλήσει οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και με την αυστηρή ερμηνεία του κανονισμού, δεν μπορεί να μιλά πριν τη Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε σύντομα τη διαδικασία με την οποία η ΧΑ δεν θα εκπροσωπείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην οικονομική επιτροπή.

Βασίλης Αγγελόπουλος, Αθήνα Είσαι Εσύ

Πιστεύω ότι, μετά από δύο ψηφίσματα που βγάλαμε, πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι. Εμείς ρωτάμε τι μέλλει γενέσθαι μετά την καταδίκη της ΧΑ και την τελεσίδικη απόφαση που είχαμε. Θα θέλαμε να μας πείτε πώς προβλέπεται από εδώ και πέρα να συνεχιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η παρουσία της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα, όπως λέγεται η δημοτική παράταξη.

Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Υπάρχει μια απόφαση δικαστηρίου που επιβάλει άμεσα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στον Δήμο της Αθήνας να πάρει υπόψη αυτή την απόφαση, απέναντι στην εκπροσώπηση της ναζιστικής ΧΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ΔΑ πρέπει να επισπεύσει τις ημερήσιες την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και την οικονομική επιτροπή, που πρέπει να γίνουν το Γενάρη. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ώστε πλέον, με βάση και τα προβλεπόμενα από τον νόμο, να μην εκπροσωπείται η ναζιστική οργάνωση.

Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

Πρέπει να τελειώνουμε με τη θυγατρική των νεοναζί και τη ναζιστική οργάνωση στο ΔΑ. Είναι αδιανότητο να διατηρούν θέσεις στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την οικονομική επιτροπή. Χρειάζεται απομόνωση των νεοναζί και όχι αποδοχή τους.

Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Συμφωνούμε με όσα ειπώθηκαν. Στην πραγματικότητα σε όλα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της χώρας πρέπει να βεθούν τρόποι να φύγουν, να μην είναι μέλη τους. Όσοι ως μέλη της ΧΑ είναι ανάμεσά μας πρέπει να χάσουν την ιδιότητά τους ως μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα