back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασιλακόπουλος: «Παραληρηματικές οι δηλώσεις Αυγενάκη»

Διαβάστε επίσης

Για ξεκάθαρο στόχο να φέρει τις αρεστές προς τον ίδιο διοικήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες με αντισυνταγματικές παρεμβάσεις κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτηρίζει παραληρηματικές και ενδεικτικές των προθέσεών του τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

Την απάντησή του σε πρόσφατα λεγόμενα του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έδωσε σήμερα με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

«Οι πρόσφατες παραληρηματικού χαρακτήρα δηλώσεις του κ. Αυγενάκη επιβεβαιώνουν την βασιμότητα των όσων επανειλημμένα δημόσια έχω δηλώσει για τους στόχους που επεδίωξε με τις αντισυνταγματικές και νομοθετικές παρεμβάσεις του, που είναι η ανάδειξη αρεστών προς αυτόν διοικήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, υποταγμένες στις εκάστοτε αποφάσεις του.

Η απροκάλυπτη αναφορά στην σελίδα 23 των δηλώσεών του ότι «θα βοηθήσουμε με διαφάνεια και με κανόνες να επιτύχουμε τη διοικητική ανανέωση όλων των ομοσπονδιών» δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αντίθετη ερμηνεία για την σκοπιμότητα των προθέσεών του.

Στην παράγραφο 5 περί θεμελιωδών αρχών του Ολυμπισμού αναφέρεται ρητά ότι “Αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της κοινωνίας, μέσα στα πλαίσια του Ολυμπιακού Κινήματος, οι αθλητικές οργανώσεις έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της αυτονομίας, τα οποία περιλαμβάνουν την ελεύθερη θέσπιση και τον έλεγχο των κανόνων του αθλήματος, τον καθορισμό της δομής και διακυβέρνηση των οργανώσεών τους, το δικαίωμα των εκλογών που θα είναι απαλλαγμένες από κάθε εξωτερική επιρροή και τη ευθύνη της διασφάλισης ότι θα εφαρμόζουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης”.

Η εξαγωγή συμπερασμάτων ανήκει σε όλους».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα