back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Μάλλιος: Ζημιά για τα περίπτερα μετά την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι για τον κλάδο των περιπτέρων κρούει ο Θοδωρής Μάλλιος, περιπτερούχος, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου (eea.gr ).

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει προκύψει στον κλάδο των περιπτέρων μετά την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε, τα νέα μέτρα περιορισμού στο ωράριο των περιπτέρων που επέβαλε η κυβέρνηση, με τη νέα έξαρση των κρουσμάτων, κτύπησε τον κλάδο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με την κινητοποίηση των περιπτερούχων και τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ έγινε δυνατόν να αρθούν τα μέτρα αλλά η ζημιά έχει γίνει και το πρόβλημα επανέρχεται δριμύτερο με τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων σε τετραψήφιους αριθμούς. «Η χαλάρωση, η αμέλεια, ιδίως ορισμένων ομάδων νέων, ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας δημιουργούν μια κατάσταση άδηλης εξέλιξης», όπως ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την πτώση του τζίρου στα περίπτερα και σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και να πάρει μέτρα στήριξης.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχει κινηθεί η ομοσπονδία, μέσω του ΕΕΑ στην περιφέρεια για τα προγράμματα που τρέχουν, «αλλά δεν φτάνουν αυτά, τα κονδύλια πρέπει να αυξηθούν. Στις δε ενισχύσεις πρέπει να προηγείται το κριτήριο της πτώσης του τζίρου και της προστασίας των εργαζόμενων που απασχολεί η επιχείρηση και όχι οι ΚΑΔ κάθε κλάδου», όπως είπε.

Τέλος, θετικό έκρινε ο πρόεδρος το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, «αλλά, όπως σημείωσε, μάλλον δεν θα μπορέσουμε να την επιστρέψουμε και ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση θα αλλάξει άποψη και δεν θα την επιζητήσει».

Δίνουμε τη μάχη, συνέχισε ο ίδιος, αλλά φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και έχουμε να δούμε πολλά ακόμη σε αυτό το μεγάλο «σίριαλ» που έπεσε στα κεφάλια μας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα