back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρ. Γιαννούλης στον Αθήνα 9.84: «Ανακριβείς οι δηλώσεις Τσιόδρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, στηρίζουν ένα κυβερνητικό ψέμα»

Διαβάστε επίσης

Ανακριβείς χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης τις δηλώσεις Τσιόδρα σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν επιθυμούν τη λύση του προβλήματος και ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζεται απόλυτα, ένα κυβερνητικό ψέμα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας καλύπτει την κυβερνητική αδράνεια για αύξηση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες και επεσήμανε: «Ο κ. Τσιόδρας έχει το δικαίωμα να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν, αλλά διατύπωσε μία μεγάλη ανακρίβεια, που στηρίζει απόλυτα ένα κυβερνητικό ψέμα. Είπε ότι …ναι, υπάρχει ανάγκη, μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση… Πρόκειται για μεγάλη ανακρίβεια.»

Και ο κ. Γιαννούλης συνέχισε, λέγοντας ότι «Υπάρχουν 170 λεωφορεία του ΟΑΣΑ και 100 τρόλεϊ, που με κόστος κάτω των 10 εκατ. ευρώ, θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα δρομολόγια και να δοθεί λύση στο συνωστισμό».

Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για αδιαφορία κάνοντας λόγο για προετοιμασία της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΜΜΜ. «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να υλοποιήσει ένα σχέδιο που αφορά τους πολλούς και όλους. Προετοιμάζουν το χαλί της πλήρους ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.»

Αναφερόμενος στο κλίμα που διαμορφώνεται στη κοινωνία σε σχέση με την πανδημία, μίλησε για αγωνία και ένταση παρά τα διενεργούμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ και καταλόγισε στην κυβέρνηση αδράνεια και έλλειψη μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Οπως σημείωσε: «Υπήρξε μια σημαντική επιτυχία στην Ελλάδα να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη χάρη στις μεγάλες θυσίες και των πολιτών και τις υπερπροσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, έτσι ώστε στο πρώτο κύμα να έχουμε νοσηλευθεί και ο ιός να βρίσκεται πίσω από τις δυνάμεις μας και όχι μπροστά μας.
Αυτό το πλεονέκτημα το χάσαμε, με ένα τρόπο εξόχως και απαράδεκτα μικροκομματικό και μικροπολιτικό. Γιατί να συγκριθούμε μόνον με τις χώρες που προσπάθησαν να εξαντλήσουν τα ανώτατα όρια γενικευμένου λοκ ντάουν, ενώ εμείς προσπαθήσαμε και μείναμε μέσα για πολλές μέρες, όταν δεν είχαν τολμήσει να το αποφασίσουν χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ισπανία.

Πετύχαμε κάτι σημαντικό το πρώτο διάστημα και σε ευρωπαικό επίπεδο και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες, αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και λύσεις προκειμένου να σώσουμε τις ζωές μας, αλλά και την οικονομία αυτού του καθημαγμένου τόπου, μετά τη χρεοκοπία του 2009.

Η αιτία όμως που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση είναι η αδράνεια. Δεν έπρεπε να υποδεχόμαστε το καλοκαίρι -επί 3 εβδομάδες- τουρίστες από τα Βαλκάνια, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Χωρίς συνεργεία του ΕΟΔΥ και χωρίς τέστ 72 ωρών. Το πρώτο συνεργείο του ΕΟΔΥ έφτασε στον Προμαχώνα τρεις εβδομάδες αφότου άνοιξε ο τουρισμός. Παίζει ρόλο και η ατομική ευθύνη, αλλά άνοιξε άναρχα ο τουρισμός με μια …άλλα αντ άλλων συμπεριφορά και επίσης υπήρξε ανοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσια, παράτες και πανηγύρια στο φανταστικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Με σπατάλη φιλοξενίας δημοσιογράφων για να καλωσορίσουμε την τουριστική περίοδο»

Για τις εικόνες συνωστισμού, πρόσφατα, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Θεσ/νίκης και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, ο κ Γιαννούλης είπε ότι παρά το κίνδυνο του πολιτικού κόστους ο ίδιος ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται μόνον για ατομική ευθύνη, αλλά έχει να κάνει και με ενοχή από πλευράς Πολιτείας και Αρχών.»

Για τη κατάσταση στα σχολεία παρατήρησε ότι πολλά έχουν κλείσει και διερωτήθηκε, «αφού -όπως υποστηρίζεται- δεν υπάρχει διασπορά, γιατί κλείνουν οι τάξεις;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα