back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτόγνωρη βίαιη επίθεση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περίπου 15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Ιδρύματος Δημήτρη Μπουραντώνη, επιτέθηκαν στον ίδιο και και τον αντιπρύτανη Κωνσταντίνο Δράκο και προξένησαν σημαντικές υλικές.

Όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα 15 κουκουλοφόρων μπήκαν διά της βίας στην Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων και προξένησαν εκτεταμένες ζημιές στους τοίχους, τα γραφεία και τον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Στη συνέχεια εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άσκησαν και σωματική βία τόσο στον ίδιο όσο και στον αντιπρύτανη που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαζί του.

Ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο» και πρόσθεσε ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου». «Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του», κατέληξε ο κ. Μπουραντώνης.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα