back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης στη Βουλή: Προδότες όσοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Να βάλουν πλάτη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιτευχθεί ο μείζον στόχος που είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί των μνημονίων συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας και της καινοτομίας, με το Κουβέιτ και τη Ρωσία, αντίστοιχα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης,είπε ότι αν ο καθένας επικαλείται συνωμοσιολογικές θεωρίες και κάνει εξυπνάδες, όσα μέτρα και αν λάβει η κυβέρνηση, η ζημιά θα είναι μεγάλη για την οικονομία.

«Όποιος δεν συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια,είναι προδότης», ανέφερε ο υπουργός, ζητώντας απ´όλους να σοβαρευτούν και να εφαρμόσουν τα μέτρα, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι αντιδημοφιλή και δυσάρεστα, αλλά είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, περί κυβερνητικής αδιαφορίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου, ο κ.Γεωργιάδης, τόνισε ότι μέχρι σήμερα 11 δισ. έχουν πάει στην αγορά και έως το τέλος του χρόνου το ποσό θα ξεπεράσει τα 15 δισ. «Είναι η μεγαλύτερη παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία από την ένταξή μας στην ευρωζώνη», ανέφερε. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας, δείχνουν ότι οι αγορές έχουν εκτιμήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο.

Από την πλευρά του , ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ για τον κορονοϊό, την ίδια στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, κάνουν δωρεάν τεστ,απαλλάσσοντας τους πολίτες τους από τη σχετική δαπάνη.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα