back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σερβία: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας που πρότεινε η εντολοδόχος πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο. Επί συνόλου 250 βουλευτών, 227 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, πέντε την καταψήφισαν και 18 βουλευτές ήταν απόντες.

Η κυβέρνηση της Άνα Μπρνάμπιτς έχει 21 υπουργεία, στα 11 εκ των οποίων επικεφαλής είναι γυναίκες. Πρόκειται για κυβέρνηση συνασπισμού των τριών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση έδωσαν μόνο οι βουλευτές που εκπροσωπούν την εθνική μειονότητα των Αλβανών και των Βόσνιων μουσουλμάνων από τη Νότια Σερβία. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο αλβανικής εθνότητας βουλευτής Σάιμπ Καμπέρι από την κοιλάδα του Πρέσεβο, ο οποίος μίλησε για μονοκομματική Βουλή και κατήγγειλε ότι η Σερβία κυβερνάται από ολοκληρωτικό καθεστώς.

Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης της, έθεσε έξι στόχους: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στο ζήτημα του Κοσόβου, τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας, την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα.

Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση του φιλοευρωπαϊκού προφίλ της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η ένταξη στην ΕΕ συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να καλλιεργεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, την Τουρκία και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα