back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΕΔΚΜ: Να αποζημιώνονται υπάλληλοι δομών που κλείνουν λόγω Covid-19

Διαβάστε επίσης

Την αποζημίωση των υπαλλήλων δημοτικών δομών, αθλητισμού και πολιτισμού, που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, λόγω covid-19, ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Οι υπάλληλοι αυτοί, που είναι πολυάριθμοι, θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η Πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, όπως έκανε για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των δήμων και των νομικών τους προσώπων, αφού δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Επίσης η Ένωση ζητά καλύτερη ενημέρωση των δημάρχων για τα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους τους.

Οι προτάσεις διατυπώθηκαν και εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΕΔΚΜ, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνέχεια της ενημερωτικής σύσκεψης που συγκάλεσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, παρουσία δημάρχων της Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό κράτους και αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς συμφώνησε να ενημερώνει προσωπικά τους δημάρχους, κυρίως των περιοχών που έχουν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η αυτοδιοίκηση και στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα είναι παρούσα. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να αποφύγουμε ένα μερικό ή καθολικό lockdown» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στις μαζικές αποσπάσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δίχως να ερωτάται ο δήμος, ενώ έκρινε “επιτακτική” την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με νέες προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα