back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ έχουν ανανεωθεί και ισχυροποιηθεί

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ιδιαίτερα ασταθή περιοχή, και εκ νέου καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση του σεβασμού του πυρήνα των κοινών αξιών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage & Service Awards», που έγινε στην Ουάσιγκτον από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

“Ως έθνος, έχουμε δεσμευτεί να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτό το πλαίσιο, σεβόμενοι την παρακαταθήκη που μας άφησε το «Όχι», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ “έχουν ανανεωθεί και ισχυροποιηθεί”.

“Αυτή η επέτειος είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση και να αναλογιστούμε, συλλογικά, αυτή την ηρωική, καθοριστική στιγμή. Τη στιγμή που -χωρίς δεύτερη σκέψη- το Έθνος επέλεξε την ελευθερία και απέρριψε τον απολυταρχισμό. Η Ελλάδα, μαζί με τους Συμμάχους της, επέλεξε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, την αυτοδιάθεση, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό αυτή η μέρα αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την ιστορία μας, αλλά και την ιστορική κληρονομιά που μοιραζόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Nancy Pelosi και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα