back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στα 1.259 τα κρούσματα κορονοίου στη χώρα μας. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

“Περισσότερο από τη φωνή των μέτρων, μιλά η φωνή της συνείδησης, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή” τόνισε χθες στην καθιερωμένη ενημέρωση ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι “εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα οριζόντιου τύπου που επιτρέπουν την κανονική ζωή για να αποφύγουμε το lockdown που έχει τεράστιες συνέπειες στην κοινωνία”.

Ανησυχεί η εικόνα της διασποράς κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 η Νάξος και η Ροδόπη.

 

“Απολύτως ανακριβής η δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, τονίζουν από κοινού ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Γιαννούλης.

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κύριος Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. ΄Οπως αναφέρουν 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο.

 

Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, τα μαζικά τεστ, ο κρατικός έλεγχος σε οίκους ευγηρίας και η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς, αναφέρει το ΚΚΕ.

Νέο υπουργό Υγείας στη θέση του Ρομάν Πριμούλα, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να παραβιάζει τα μέτρα που ο ίδιος έλαβε εναντίον του κορονοϊού θα ορίσει αύριο ο πρόεδρος της Τσεχίας.

Φωτογράφος ταμπλόιντ κατέγραψε με τον φακό του τον υπουργό, τη στιγμή που έφευγε από εστιατόριο, το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει στο πλαίσιο του περιορισμένου ωραρίου.

 

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας θα τελεστει στις δέκα το πρωί η δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου

Θα ακολουθήσει Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη

Το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί σήμερα ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις δέκα και μισή το πρωί και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Δημοκρατίας η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το υποβρύχιο Παπανικολής θα επισκεφθεί και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο λόγω της εθνικής εορτής.

 

«Υπάρχει τουρκική παρέμβαση, υπάρχει μάλιστα και μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο νότιο Καύκασο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψής του στην Αρμενία.

«Αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά» επισήμανε ο κύριος Δένδιας και τόνισε ότι η Τουρκία μετατρέπεται στον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας.

 

Σχεδόν 70 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ήδη ψηφίσει ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, γεγονός που σημαίνει πως η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει το 50% του συνόλου των ψήφων οι οποίες είχαν καταμετρηθεί στις εκλογές του 2016.

ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Κίρκη», θα πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά. Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα