back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τετραψήφια πλέον τα κρούσματα του κορωνοιού στη χώρα μας. Έφτασαν τα 1.259, ενώ 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δραματικοί τόνοι στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του Σωτήρη Τσιόδρα.

“Περισσότερο από τη φωνή των μέτρων, μιλά η φωνή της συνείδησης,η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή” τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σημειώνοντας ότι “εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα οριζόντιου τύπου που επιτρέπουν την κανονική ζωή για να αποφύγουμε το lockdown που έχει τεράστιες συνέπειες στην κοινωνία”.

Ανησυχεί η εικόνα της διασποράς κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 η Νάξος και η Ροδόπη.

“Απολύτως ανακριβής η δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, τονίζουν από κοινού ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Γιαννούλης.

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια, ενώ αναφέρουν πως 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο.

Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, τα μαζικά τεστ, ο κρατικός έλεγχος σε οίκους ευγηρίας και η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς, σημειώνει το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας θα ορίσει την Πέμπτη νέο υπουργό Υγείας στη θέση του Ρομάν Πριμούλα, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να παραβιάζει τα μέτρα που ο ίδιος έλαβε εναντίον του κορονοϊού.

Φωτογράφος ταμπλόιντ κατέγραψε με τον φακό του τον υπουργό, τη στιγμή που έφευγε από εστιατόριο, το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει στο πλαίσιο του περιορισμένου ωραρίου.

Τηλεοπτικό διάγγελμα για την εξάπλωση του κορονοιού θα απευθύνει αύριο το βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Σήμερα το υπ Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 523 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, και προειδοποίησε ότι οι ΜΕΘ θα φτάσουν σε ρεκόρ κορεσμού σε δύο εβδομάδες. .

Στις ΗΠΑ, σχεδόν μισό εκατομμύριο Αμερικανοί προσβλήθηκαν με κορωνοιό την τελευταία εβδομάδα, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει επιθέσεις στις αναφορές ότι η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει στη χώρα του.

‘Ένταση απόψε στη Ρώμη, στο τέλος κινητοποίησης της νεοφασιστικής οργάνωσης Νέα Δύναμη, η οποία αμφισβητεί τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιού.

Στην κεντρική Πλατεία του Λαού, οι νεοφασίστες διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα και κροτίδες και η αστυνομία απάντησε με αντλίες νερού, για να τους διαλύσει. Οδηγός μοτοσικλέτας που περνούσε από διπλανό δρόμο έπεσε και τραυματίσθηκε ελαφρά.

Νωρίτερα, στην ίδια πλατεία είχαν διαδηλώσει ειρηνικά μέλη εμπορικών ενώσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και το κλείσιμο των γυμναστηρίων.

Νέα φωτιά στην αντιπαράθεση Ερντογάν – Παρισιού βάζει το περιοδικό Charlie Hebdo που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο στο νέο του πρωτοσέλιδο.

Το σκίτσο δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται σε πολυθρόνα φορώντας φανέλα και εσώρουχο και να σηκώνει με το χέρι του το ρούχο μουσουλμάνας αναφωνώντας «Ο προφήτης!». Η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει «Ερντογάν. Στην ιδιωτική του ζωή, είναι αστείος».

Τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες σε ναυάγιο στο κανάλι της Μάγχης.

Μια γυναίκα και δύο παιδιά ηλικίας 5 και 8 ετών συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, «λείπει ένα άτομο που μπορεί να είναι ένα βρέφος». Οι έρευνες συνεχίζονται.

Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου θα ισχύσει το Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, με ωράριο 2 τα ξημερώματα με 8 το πρωί και 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα.

Στα γαλανόλευκα φωταγώγησε ο δήμος Αθηναίων το συντριβάνι στην Ομόνοια, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

“Στα χρώματα της Ελλάδας” έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης, ανεβάζοντας στο facebook τη σχετική φωτογραφία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πίσω στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, στην αναμέτρηση εκτός έδρας με την Πόρτο για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας η «Κίρκη», θα πλήξει αύριο και μεθαύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά.

Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Στην Αττική αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα