back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την καταβολή 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Sure σε Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία- ως οικονομική υποστήριξη απέναντι στην αύξηση της ανεργίας που συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού. Η Ιταλία έλαβε σήμερα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η Πολωνία 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους όταν η πανδημία προκάλεσε lockdowns ανά την ΕΕ. Σύμφωνα με πειραματική έρευνα που διενήργησε η Eurostat κάτω από το 2% των εργαζόμενων έχασε την εργασία του όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό ξεπέρασε το 6,5%.

Τα 43,5 εκατ. ξεπέρασαν τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του ανέρχονται πλέον σε 1,16 εκατ.
Στην Γερμανια ειναι πιθανο ενα περιορισμενο lockdown. Συνεδριαση αυριο στο Βερολινο υπό την Μερκελ με τη συμμετοχη των πρθυπουργων των ομοσπονδων κρατιδιων. Το τελευταιο 24ωρο στη Γερμανία τα επιβεβαιωμενα κρουσματα έφθασαν τις 11.500. Κατά 53% αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Αγγλία και την Ουαλία, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τις 61.000.
Η κατάσταση στο Βέλγιο εμπνέει τεράστια ανησυχία. Κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος προειδοποιεί ότι σε δύο μόλις εβδομάδες ενδέχεται να μην υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ. Την τελευταία εβδομάδα ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων κυμαίνεται στα 13.000 κρούσματα. Ο κατά κεφαλήν ρυθμός διάδοσης του ιού στο Βέλγιο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη μετα από αυτόν της Τσεχίας.

Εξαιρετικά κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δύο εβδομάδες καθώς θα αποτυπώσουν την αποτελεσματικότητα των επιπλέον μέτρων που εφαρμόζονται στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει αυξητική τάση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανόν σήμερα να ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα κορονοϊού, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον REAL FM. Άλλοι πέντε θάνατοι από Covid-19 τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 586. Στις 6 η επίσημη ενημέρωση.

Κοινός παρονομαστής της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι η αναζήτηση τρόπων «ανάσχεσης της επιθετικότητας της Τουρκίας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας», είπε ο ΥΠΕΞ σε κοινές δηλώσεις του με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ. Οι στενές σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ είναι εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για τριμερή στρατηγική σχέση που δεν στρέφεται εναντίον κανενός, κι έχει στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της αμυντικής συνεργασίας.

Την έντονη διαφωνία της Κομισιόν στην πιθανότητα μποϊκοτάζ των ευρωπαϊκών προϊόντων από την Τουρκία, μετά το σχετικό κάλεσμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενάντια στα γαλλικά προϊόντα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ούβαρι, σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την Ε.Ε.

 

Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», μετά από τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, νωρίς το πρωί. Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του πολεμικού πλοίου που μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Το υπουργείο Άμυνας διερευνά την υπόθεση και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση του πολωνού κυβερνήτη του θηριώδους εμπορικού πλοίου που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

 

Στις 149.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” του υπουργείου Οικονομικών από πληγέντες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, το οποίο προβλέπει κρατική επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων για 9 μήνες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από δικαιούχους λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η καταβολή της επιδότησης αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Αμεταβλητα παραμενουν τα δημοτικα τελη για τοι 2021 σην Αθηνα . Ο Γιωργος Μανουσακακης θα μας ενημερωσει….

ΚΑΙΡΟΣ

«Κίρκη» το νέο χαμηλό βαρομετρικό που θα δώσει βροχές και στην Αττική από αύριο το μεσημέρι όπου αναμένονται να είναι έντονα τα πλημμυρικα φαινόμενα. Στην Αθήνα αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα