back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κοινός παρονομαστής της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι η αναζήτηση τρόπων «ανάσχεσης της επιθετικότητας της Τουρκίας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας», είπε ο ΥΠΕΞ σε κοινές δηλώσεις του με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ. Οι στενές σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ είναι εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για τριμερή στρατηγική σχέση που δεν στρέφεται εναντίον κανενός, κι έχει στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας και της αμυντικής συνεργασίας.

Για «δημιουργική διπλωματία» που εξασφαλίζει «ευημερία, ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι.

«Ο μηχανισμός της τριμερούς συνεργασίας καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για ενίσχυση και επέκταση των σχέσεων μας» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νικος Χριστοδουλίδης

Άλλοι πέντε θάνατοι από Covid-19 τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 586. Πιθανόν σήμερα να ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα κορονοϊού, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον REAL FM. Στις 6 η επίσημη ενημέρωση. Σε καραντίνα μέχρι νεoτέρας η δομή στη ΒΙΑΛ Χίου μετά τα δεκάδες κρούσματα κορoνοϊού.

Θετικός στον covid-19 είναι ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ………τώρα απομονώνομαι όπως απαιτείται. Μείνετε ασφαλείς.

Επεκτείνεται η ισχύς του μέτρου της τηλεργασίας στο 40% του προσωπικού για τις επιχειρήσεις, καθώς και το κλιμακωτό ωράριο και για το Νοέμβριο στην Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους όταν η πανδημία προκάλεσε lockdowns ανά την ΕΕ. Σύμφωνα με πειραματική έρευνα που διενήργησε η Eurostat κάτω από το 2% των εργαζόμενων έχασε την εργασία του όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό ξεπέρασε το 6,5%.

Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», μετά από τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, νωρίς το πρωί. Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του πολεμικού πλοίου που μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Το υπουργείο Άμυνας διερευνά την υπόθεση και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση του πολωνού κυβερνήτη του θηριώδους εμπορικού πλοίου που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ξεκινούν στις 10 Νοεμβρίου οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για τις γυναίκες 49-50 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η Έλενα Μπρέγιαννη έχει τις λεπτομέρειες.

Tην Πέμπτη το απόγευμα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η αποζημίωση ειδικού σκοπού Σεπτεμβρίου και η επιδότηση μισθού για το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Οκτώβριο η αναστολή των συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής.

Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη και τον πρώτο ξάδελφο του, Νίκο Ζήγρα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού.

Το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Στις 149.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” του υπουργείου Οικονομικών από πληγέντες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, το οποίο προβλέπει κρατική επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων για 9 μήνες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από δικαιούχους λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η καταβολή της επιδότησης αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βάγια Θήβας. Στην κατάσβεσή της ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και από αέρος.

«Κίρκη» το νέο χαμηλό βαρομετρικό που θα δώσει βροχές και στην Αττική από αύριο το μεσημέρι όπου αναμένονται να είναι έντονα τα πλημμυρικα φαινόμενα. Στην Αθήνα αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα