back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα «χαρακώματα» τα συνδικάτα

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν τα συνδικάτα από τις αρχές Νοεμβρίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων τους.

Παράλληλα, αναμένεται η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και τη λειτουργία των συνδικάτων, η οποία θα ανατροφοδοτήσει την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στις 2 Νοεμβρίου προχωρούν σε απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωΪ, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό του νομού Αττικής.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν εντός του Νοεμβρίου 24ωρη Πανελλαδική απεργία και κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, διεκδικούν την κάλυψη όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των εργασιακών σχέσεων.

Την …σκυτάλη των κινητοποιήσεων, θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 19 Νοεμβρίου, ζητώντας την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό και την λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα