back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα κατά του Δήμου Αθηναίων για τη συντήρηση των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Επανέρχεται η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στο ζήτημα των σχολικών υποδομών και της ανάγκης συντήρησής τους μετά την πτώση σοβάδων στο 36ο Δημοτικό Σχολείο, στα Εξάρχεια, την ώρα του διαλείμματος. «Οι σοβάδες αποκολούνται, τα σίδερα χάσκουν προκλητικά και η δημοτική αρχή αδιαφορεί κατ’ επανάληψη», καταγγέλλει ο δημοτικός συνδυασμός της Ντίνα Ρέππα και καλεί τον Δήμο Αθηναίων να μεριμνήσει για την άμεση επισκευή του κτιρίου.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή-Τα τσιμέντα πέφτουν πάνω στους μαθητές και η δημαρχία Μπακογιάννη το «χαβά» της με τον «Μεγάλο Περίπατο».

Έπεσαν τα τσιμέντα την ώρα του διαλείμματος στα πόδια των μαθητών στο 36ο ΔΣ Αθήνας στα Εξάρχεια και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός τους. Το πρόβλημα χρονίζει, οι σοβάδες αποκολούνται, τα σίδερα χάσκουν προκλητικά και η δημοτική αρχή αδιαφορεί κατ’ επανάληψη.

Ο σύλλογος γονέων του 36ου ΔΣ αγωνίζεται με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπογραφές, να «πείσει» για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επισκευές αλλά ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών επί δημαρχίας Μπακογιάννη όπως και επί δημαρχίας Καμίνη, Γ. Αποστολόπουλος κωφεύει όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο που η έλλειψη συντήρησης των σχολικών κτηρίων οδηγεί σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτή που έζησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 36ου ΔΣ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της πόλης μας είναι κτήρια που κτίστηκαν πριν πολλές δεκαετίες, με δομικά προβλήματα και χρόνια έλλειψη έργων συντήρησης από τη δημοτική αρχή. Σε αρκετά από αυτά, οι συνθήκες στέγασης είναι απαράδεκτες και τις έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σύλλογοι γονέων.

Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο γιατί η δημαρχία Μπακογιάννη ενώ αρνείται να προχωρήσει στα αναγκαία έργα, την ίδια στιγμή δια μέσου των σχολικών επιτροπών στις οποίες έχει την πλειοψηφία, υποχρεώνει τα σχολεία να χρησιμοποιήσουν χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που προορίζονται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ώστε να γίνουν συντηρήσεις στα κτήρια ενώ το ειδικό κονδύλι (ΣΑΤΑ) που υπάρχει ειδικά για τις επισκευές κτiρίων δεν αποδίδεται ποτέ στα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας μαζί με άλλες παρατάξεις να έρθει ως ξεχωριστό θέμα στην ημερήσια διάταξη ώστε να συζητηθεί και να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις, πράγμα που δεν έχει αποδεχτεί ως τώρα η δημαρχία.

Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες επισκευών και συντήρησης στο κτίριο του 36ου ΔΣ Αθήνας, να συζητηθεί συνολικά το θέμα σε ΔΣ μέσα στο Νοέμβριο, να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για ευρύ σχέδιο συντηρήσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα των σχολείων.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα