back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ, η Βουλή απέρριψε- όπως ήταν αναμενόμενο – την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή την συζήτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα. Όχι φήμισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Την πρότασγ υπερψήφισαν οι 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι εννέα βουλευτές του ΜΕΡΑ25.

 

10 ακόμη θανάτους και συνολικά 574 στη χώρα ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. 84 είναι οι ασθενείς covid που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. Από τα 790 νέα κρούσματα, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, και τα 181 στη Θεσσαλονίκη. Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες με 49 νέα κρούσματα. 13 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη», από αυτούς οι 7 επτά είναι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι, δυο εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα και τη Λάρισα. Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στον Έβρο και την Ροδόπη.

Εξαιτίας της πανδημίας η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο χωρίς την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, στην οποία επρόκειτο να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

 

‘’ Ιδιαίτερης βαρύτητας θεωρείται η επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Στις 1200 το μεσημέρι, ο κ Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα παραχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, κοινή συνέντευξη τύπου. Στις πέντε το απόγευμα ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου, για την κραταίωση των άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ παρά τέταρτο το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη. Νωρίτερα το απόγευμα, στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΡΤ με pool. Επίσης φωτογραφικό υλικό θα διανεμηθεί εγκαίρως στα πρακτορεία, αποκλειστικά μέσω του Δήμου Αθηναίων.

Την αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων συνεχίζεται η διακοπή λειτουργίας τον Οκτώβριο, με εντολή δημόσιας αρχής, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, υποβάλλονται για τον Οκτώβριο, στις αρχές του Νοεμβρίου. Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας κατάστασης προσωπικού.

 

Στην πλατεία Κανάρη, στην ΚυΨέλη θα βρίσκονται από τις 7.30 το πρωί τα συνεργεία καθαρισμού και αποκατάστασης του Δήμου Αθηνάιων.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ, με αριθμούς 10, 20, 29, 34, 42 και τζόκερ το 4. Ποσό δύο εκατ 300ων χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνεται στις επτά και μισή το απόγευμα με το ματς Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Στα σκορ της Κυριακής,

ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ: .. 0 – 1 και Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 1 – 0

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ, Παναθηναϊκός – Λάρισα: 69- 60

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα