back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόκληση Ερντογάν, αυτή τη φορά για το Κυπριακό. “Ήρθε η ώρα να συζητηθεί μια ρεαλιστική πρόταση για μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο”, είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας πως οι παράμετροι των τωρινών διαπραγματεύσεων δεν είναι βιώσιμες. Ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, ενώ πρότεινε μάλιστα να κάνουν πικνικ στα Βαρώσια. “Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει?” διερωτήθηκε απευθυνόμενος και στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε από την πλευρά του ότι η τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, και Ηνωμένων Εθνών είναι «η τελευταία ευκαιρία» για μια συμφωνία.

Προηγήθηκαν νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.

“H γειτονική Τουρκία, δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

“Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αποκλιμάκωση της έντασης, για να προχωρήσουν οι χώρες στη διευθέτηση όλων των προβλημάτων -που δεν είναι και λίγα- μέσω απευθείας διαλόγου”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ”

Λίγο αργότερα, στη συνάντησή του με τον Γκάμπι Ασκενάζι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα, κάτι που αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο, όπως είπε, μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις έναντι του Εμμανουέλ Μακρόν.

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών επαφών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Με την ύψιστη διάκρισή του, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών, τίμησε ο δήμος Αθηναίων τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου.

Η απονομή του μεταλλίου έγινε στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης “Μιλτιάδης Έβερτ” από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην περιοχή μας δείχνουν ότι η ενότητα Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Όπως αναγκαία είναι και η αποφασιστική απάντηση που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε «στην εξεύρεση μιας λύσης που θα δημιουργεί ένα πραγματικά ανεξάρτητο και σύγχρονο κράτος του οποίου η ακεραιότητα δεν θα περιορίζεται από την παρουσία ξένων στρατευμάτων».

Άλλους επτά θανάτους και 715 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τα 260 καταγράφονται στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη. 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, αναφέρουν αξιωματούχοι του, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά λοκντάουν.

Η Βενεζουέλα θα παρουσιάσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μια αποτελεσματική θεραπεία, όπως λέει, ικανή να εξαλείψει τον COVID-19.

Τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία το υπουργείο Υγείας κατέγραψε το Σαββατοκύριακο πανω από 52 χιλιαδες περιπτώσεις μολύνσεων, ενώ 279 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Περισσότερα από εικοσι χιλιαδες 800 κρούσματα ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Αριθμό ρεκόρ ανακοίνωσε και η Δανία που ξεπερνά τις χιλιες μολύνσεις σε μια ημέρα.

Τις προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και ξεναγών και τουριστικών συνοδών, καθορίζει απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δικαιούνται όσοι:

α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του επιδοτούμενου χρονικού διαστήματος και

β) δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε γνωστό εστιατόριο στη λεωφόρο Αμφιθέας, στο Παλαιό Φάληρο.

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης. 51χρονος χτύπησε με μαχαίρι την 86χρονη μητέρα του και την δίδυμη αδελφή του, με αποτέλεσμα το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας και τον σοβαρό τραυματισμό της δεύτερης, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σε κωματώδη κατάσταση ο δράστης, καθώς τραυματίστηκε και ο ίδιος κατά την επίθεση. Οι αρχές διερευνούν την πληροφορία ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το Ιράν κατήγγειλε σήμερα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τους πολέμους που έκαναν οι ΗΠΑ από το 2001, κάνοντας λόγο για πρόσχημα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια “εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ζωών”.

Ο Ατρόμητος επικράτησε με σκορ 2-0 του Παναιτωλικού στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα