back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.

“H γειτονική Τουρκία, δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, γνωστοποίησε ότι έχει απευθύνει προσωπική πρόσκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021, μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Πρίγκιπα Κάρολο.

“Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αποκλιμάκωση της έντασης, για να προχωρήσουν οι χώρες στη διευθέτηση όλων των προβλημάτων -που δεν είναι και λίγα- μέσω απευθείας διαλόγου”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ”, ενώ συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι επικίνδυνες οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί ο θρησκευτικός παράγοντας στα γεωπολιτικά παιχνίδια.

Λίγο αργότερα, στη συνάντησή του με τον Γκάμπι Ασκενάζι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα, κάτι που αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο, όπως είπε, μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις έναντι του Εμμανουέλ Μακρόν.

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών επαφών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ως χειρονομία «καλής θέλησης» ακυρώνει η Τουρκία τη Navtex που είχε εκδώσει στις 28 και 29 Οκτωβρίου, ανήμερα, δηλαδή, της εθνικής εορτής της Ελλάδας, όπως δήλωσαν τουρκικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Άλλους επτά θανάτους και 715 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τα 260 καταγράφονται στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη. 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, αναφέρουν αξιωματούχοι του, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά λοκντάουν.

Κοινωνική αναταραχή προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία, ενώ ρεκόρ κρουσμάτων σημειώνεται σε Βέλγιο και Γαλλία.

H Άνγκελα Μέρκελ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Γερμανία. Παράλληλα, ο αυστριακός καγκελάριος δεν αποκλείει δεύτερο lockdown.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε γνωστό εστιατόριο στη λεωφόρο Αμφιθέας, στο Παλαιό Φάληρο. Το κατάστημα έχει ήδη υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η NASA ανίχνευσε πέραν κάθε αμφιβολίας νερό στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης. Η ιστορική αυτή ανακάλυψη αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις για τις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι. Η NASA έχει ως στόχο την επιστροφή των αστροναυτών της στη Σελήνη το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «’Αρτεμις».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα