back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που είχε εκδώσει για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο στις 28 και 29 Οκτωβρίου, ανήμερα, δηλαδή, της εθνικής εορτής της Ελλάδας, ως χειρονομία καλής θέλησης, όπως δήλωσαν τουρκικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Λίγο αργότερα, ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με Navtex ακύρωσε παλαιότερη Navtex, η οποία ενεργοποιούσε το πεδίο βολής “Καράβια” στο Μυρτώο πέλαγος, την 29η Οκτωβρίου.

Σε εξέλιξη η συνάντησή του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – αμέσως μετά ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. “Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, διεμήνυσε προς την Άγκυρα ο YΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του. Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι “αποσταθεροποιητικός παράγοντας για όλη την περιοχή”, σημειώνοντας, επίσης, ότι σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη, έχει μετατραπεί σε “γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές”. Οι δύο άνδρες χαρακτήρισαν “αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας” την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, με τον κ. Λαβρόφ να τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας μέσω του απευθείας διαλόγου.

Νωρίτερα, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ο συντονισμός ενεργειών Ελλάδας – Κύπρου, αλλά και οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού με φόντο την εκλογή του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του γεύματος Εργασίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης, στις 8 παρά 15 το βράδυ, θα τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, στην Τεχνόπολη, με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Την αντίδραση όλης της Ευρώπης έχουν στο μεταξύ προκαλέσει οι δηλώσεις Ερντογάν για τον Εμανουέλ Μακρόν, μετά την κίνηση του Γάλλου προέδρου να φωτίσει γαλλικά κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του “Σαρλί Εμπντό” με τον Μωάμεθ, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου. Πριν από λίγο το Βερολίνο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν “απολύτως απαράδεκτες”. Για “νέο, χαμηλότερο σημείο” Ερντογάν έκανε λόγο, νωρίτερα, και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας.

Κλιμακώνει, την ίδια ώρα, την ένταση ο Ερντογάν, με τον Τούρκο Πρόεδρο να καλεί σήμερα τους συμπατριώτες του σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατηγορώντας ορισμένους, όπως είπε, Ευρωπαίους ηγέτες για “φασισμό” και “ναζισμό”. Κάλεσε, τέλος, την Ευρώπη να βάλει τέλος σ’ αυτό που περιέγραψε ως “εκστρατεία μίσους” του Μακρόν έναντι των μουσουλμάνων.

Τουλάχιστον 1.155.300 θανάτους στον κόσμο έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός, ενώ περίπου 29.200.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Θετικά τα νέα από το “μέτωπο” του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της εταιρείας AstraZeneca, που, σύμφωνα με την εταιρεία, παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε νέους και ηλικιωμένους. Σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο γνωστό ως Sputnik-V, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, δεν προκαλεί παρενέργειες στο 85% των εμβολιασθέντων, ενώ προστατεύει και έναντι άλλων κορονοϊών.

“Στο κόκκινο” την ίδια ώρα η Ευρώπη, με την Άγκελα Μέρκελ να προειδοποιεί ότι η Γερμανία βρίσκεται “ένα βήμα πριν να χάσει τον έλεγχο”. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δεύτερου lockdown στην Αυστρία, όπου τα κρούσματα κυμαίνονται από 2.000 – 4.000 ημερησίως, άφησε ο Aυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στους 557 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας – 13 κρούσματα σε γηροκομείο στις Σέρρες, 6 κρούσματα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Θετικός στον κορονοϊό και δεύτερος βουλευτής, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης. Χίλια οκτακόσια ενενήντα δύο τα πρόστιμα το Σαββατοκύριακο για μη χρήση μάσκας, 780 για κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Πλήγμα του κορονοϊού στην οικονομία. Στα 11, 27 δις ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα για την περίοδο του Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, έναντι στόχου για έλλειμμα 1,54 δις. “Βουτιά” 2,67% στο ΧΑ – απώλειες 8,32% στις τράπεζες. “Στην πραγματική οικονομία έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 7 δις ευρώ και προσδοκούμε ότι θα φτάσουν τα 11 δις στο τέλος του έτους, μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής και προγραμμάτων ΤΕΠΙΧ”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Στο μεταξύ, στο κλείσιμο 5 καταστημάτων εντός της Αττικής, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, προχωρά η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ.

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για ραντεβού στα κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων.

Καιρός

Αρχικά αίθριος, ο καιρός, αύριο, στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα