back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ο συντονισμός ενεργειών Ελλάδας – Κύπρου συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Eξετάστηκαν, επίσης, οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

…Ο Κύπριος Πρόεδρος, στις 8 παρά 15 το βράδυ θα τιμηθεί στην Τεχνόπολη, με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

…”Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας” χαρακτήρισαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. “Η Ρωσία δεν μπορεί να τηρήσει κάποια άλλη στάση εκτός από αυτή που υπαγορεύει το Δίκαιο της Θάλασσας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ. “Όσο και να είναι δύσκολη η κατάσταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, εμείς θα είμαστε πάντα υπέρ της συζήτησης και της επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω απευθείας διαλόγου”, πρόσθεσε.

…Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την Τουρκία “αποσταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή”, σημειώνοντας ότι σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη, έχει μετατραπεί σε “γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές”. Στις 5:00 η συνάντησή του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 6:00 με Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι στις 6:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι.

…Κλιμακώνεται, την ίδια ώρα, η ένταση μεταξύ Ερντογάν – Μακρόν, μετά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου, να φωτίσει γαλλικά κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του “Σαρλί Εμπντό” με τον Μωάμεθ, κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη. Σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τους συμπατριώτες του να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατηγορώντας ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για “φασισμό” και “ναζισμό”. Επίσης, κάλεσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτό που περιέγραψε ως “εκστρατεία μίσους” έναντι των μουσουλμάνων, η οποία, όπως είπε, “κατευθύνεται” από τον Εμανουέλ Μακρόν.

…Για “επίθεση στο Ισλάμ” είχε κατηγορήσει νωρίτερα τον Μακρόν ο Πρόεδρος του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, ενώ κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της χώρας ο Γάλλος πρεσβευτής στην Ισλαμαμπάντ. Παράλληλα, ο Χαν ζήτησε από το Facebook να απαγορεύσει το “ισλαμοφοβικό”, όπως το χαρακτήρισε, περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, προειδοποιώντας για έξαρση της ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των μουσουλμάνων.

Στους 557 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα – 13 κρούσματα σε γηροκομείο στις Σέρρες, 6 κρούσματα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Θετικός στον κορονοϊό και δεύτερος βουλευτής, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης. Χίλια οκτακόσια ενενήντα δύο τα πρόστιμα το Σαββατοκύριακο για μη χρήση μάσκας, 780 για κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00 το πρωί.

…Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε νέους και ηλικιωμένους παράγει το εμβόλιο που αναπτύσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία.

…Πλήγμα του κορονοϊού στην οικονομία. Στα 11, 27 δις ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα για την περίοδο του Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, έναντι στόχου για έλλειμμα 1,54 δις.

Αυστηρότερες ποινές από αυτές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσον αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζητούν με αίτημά τους στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Στο μεταξύ, έφεση για μικρότερη ποινή κατέθεσε και ο φυγόποινος, Χρήστος Παππάς, μέσω του συνηγόρου του, ο οποίος δήλωσε ότι εξακολουθεί να αγνοεί πού βρίσκεται ο εντολέας του.

Στα 600 εκ. ευρώ “κλείδωσε” το νέο “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, που αναμένεται να βγει στον αέρα στα τέλη Νοεμβρίου και στοχεύει στην υλοποίηση έργων ύψους 1,5 δις ευρώ εντός του επόμενου δωδεκαμήνου, τα οποία θα τονώσουν την πραγματική οικονομία και ιδίως τον οικοδομικό-κατασκευαστικό κλάδο της χώρας μας. Τις λεπτομέρειες έχει η Χριστιάνα Κούσιου…

Καιρός: Αρχικά αίθριος, ο καιρός, αύριο, στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα