back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμα δύο ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 577.Πρόκειται για έναν 82χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και έναν 84χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 790 νέα κρούσματα,10 ακόμη θανάτους και 84 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 30.782.

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες. 13 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη». Επίσης υψηλό και το επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα και τη Λάρισα. Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε Έβρο και Ροδόπη.

Στην πλατεία Περιστερίου, έξω από το δημαρχείο, βρίσκονται έως τις δύο μετά το μεσημέρι κλιμάκια του ΕΟΔΥ -αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας- προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες.

Οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες στον χώρο του θεάματος λόγω της πανδημίας. “Είμαστε από τον Μάρτιο σε αγωνία και με κλειστές επιχειρήσεις. Τώρα ανοίξαμε με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μία επιδότηση, γιατί με 30% πληρότητα δεν μπορεί να βγει καμία παράσταση και καμία θεατρική παραγωγή, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος της Ενωσης Θεατρικών Παραγωγών και εκπρόσωπος των αθηναϊκών θεάτρων Διονύσης Παναγιωτάκης. Εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης από την πολιτεία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις παραγωγές, υπογράμμισε.

Με διάβημα διαμαρτυρίας απαντά η Αθήνα στη νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε χθες το πρωί η Τουρκία, καταγγέλλοντάς τη ως κράτος-παρία που εκτρέπεται σε νεο οθωμανισμό. Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, με παρέμβασή του στη Βουλή έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας: «Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Λυπάμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε έναν νεοοθωμανισμό».

Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ρωσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με αφορμή την σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα. Προσθέτει ότι όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει συναντηθεί σε μια ώρα με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και θα υπογράψουν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021». Στις έξι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα εντός του 2021.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, προκειμένου να έχει διμερείς επαφές και να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου. Αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Δένδια.

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών θα βρεθούν σήμερα και οι τρείς ομάδες της Πολιτικής Αγωγής προκειμενου να καταθέσουν αίτημα να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της ΧΑ.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στις οχτώ παρά τέταρτο το βράδυ στην Τεχνόπολη.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 25 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα