back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Παράθυρο Ελπίδας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού μετά τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Όπως γράφουν σήμερα οι Financial Times τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο προκαλεί ισχυρή ανοσο απόκριση στους ηλικιωμένους οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον ιό.

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το ρυθμό που θα ακολουθήσει η διασπορά του κορονοιού στη χώρα μας, κυρίως για τις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο. Κατά τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των νέων μέτρων, κόπηκαν εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις μεγάλων προστίμων σε καφέ και κέντρα διασκέδασης.

790 νέα κρούσματα covid19 ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Τα 227 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική, και τα 181 στη Θεσσαλονίκη. Τους 574εις έφτασαν οι νεκροί στη χώρα. 84εις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες. 13 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη». Επίσης υψηλό και το επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα και τη Λάρισα. Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε Έβρο και Ροδόπη.

Στην πλατεία Περιστερίου, έξω από το δημαρχείο βρίσκονται από αυτήν την ώρα και έως τις δύο μετά το μεσημέρι κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες.

Με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία απαντά η Αθήνα στη νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε χθες το πρωί η γειτονική χώρα, καταγγέλλοντάς τη σε υψηλούς τόνους ως κράτος-παρία που εκτρέπεται σε νεο οθωμανισμό. Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, με παρέμβασή του στη Βουλή έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Λυπάμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε έναν νεοοθωμανισμό» επισήμανε.

Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ρωσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με αφορμή την σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα. Προσθέτει ότι όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει συναντηθεί στις έξι το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό ενώ στις 12 το μεσημέρι με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα εντός του ερχόμενου έτους.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, προκειμένου να έχει διμερείς συναντήσεις και να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου. Αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Δένδια.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ παρά τέταρτο το βράδυ στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη.

Αίτημα για άσκηση έφεσης ως προς το ύψος των ποινών υποβάλλουν σε μία ώρα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη Χρυσής Αυγής .

H AirBnB εγκαινίασε διαδικτυακή πλατφόρμα σε μια προσπάθεια συνεργασίας με του Δήμους των πόλεων στις περιοχές που δραστηριοποιείται μετά και από τις αντιδράσεις Δημοτικών Αρχών.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα