back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η αύξηση κρουσμάτων και το Σαββατοκύριακο εντείνει την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την πορεία της διασποράς του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο.

Συνεχείς ήταν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ το προηγούμενο διήμερο για την απαρέγκλιτη τήρηση των νέων μέτρων. Εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις μεγάλων προστίμων σε καφέ και κέντρα διασκέδασης.

790 νέα κρούσματα covid19 ανακοινώθηκαν χθες, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, και τα 181 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 574εις οι νεκροί στη χώρα. 84εις είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες ενώ 13 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη». Επίσης υψηλό και το επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα και τη Λάρισα. Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε Έβρο και Ροδόπη.

Εξαιτίας της πανδημίας η Θεσσαλονίκη σήμερα θα γιορτάσει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο χωρίς την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία. στην οποία επρόκειτο να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Έκκληση για παγκόσμια αλληλεγγύη στη διανομή κάθε εμβολίου, που θα παραχθεί στο μέλλον κατά του νέου κορονοϊού, με φόντο την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη, απηύθυνε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Με 158 όχι έναντι 133 ναι η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή την συζήτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα. Όχι ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Την πρόταση υπερψήφισαν οι 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι εννέα βουλευτές του ΜΕΡΑ25.

Με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία απαντά η Αθήνα στη νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε χθες το πρωί η γειτονική χώρα, καταγγέλλοντάς τη σε υψηλούς τόνους ως κράτος-παρία που εκτρέπεται σε νεοοθωμανισμό.Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, με παρέμβασή του στη Βουλή έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Λυπούμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε έναν νεοοθωμανισμό» επισήμανε.

‘Ως μια απόπειρα αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων εκτιμάται η σημερινή επισκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα συναντηθεί κατά την παραμονή του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια στις 12 το μεσημέρι, οι συζητήσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία και στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας». Οι ενώ οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021».

Και στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα εντός του 2021.

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον Νίκο Δένδια.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ παρά τέταρτο το βράδυ στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη. Νωρίτερα στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γαλλίας Τουρκίας, με το Παρίσι να έχει ήδη ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, μετά τις απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι “ο Γάλλος Πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους”.

Αυστηρή σύσταση προς τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση απηύθυνε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέ Μπορέλ.

“Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Mακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, έγραψε μεταξύ άλλων στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα