back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Η διαδικασία στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί αργά σήμερα το βράδυ, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Όπως ήταν αναμενόμενο και σήμερα κυριαρχούν οι υψηλοί τόνοι και οι έντονες αντιπαραθέσεις, από το βήμα της βουλής.

Πριν από λίγο, την αποχώρηση των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από το υπόλοιπο της διαδικασίας, γνωστοποίησε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.. Έκανε λόγο για ‘’οπερέτα του κ Τσίπρα’’, προκειμένου ο κ Μητσοτάκης να περάσει σιωπηλά το νομοσχέδιο έκτρωμα για τον πτωχευτικό κώδικα». Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε «συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ και του 5ου μνημονίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη’ όπως είπε χαρακτηριστικά’.

‘’ Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση από την ανερμάτιστη πολιτική σας διαδρομή και τα εσωκομματικά σας αδιέξοδα και να συσπειρώσετε το ακροατήριο σας γύρω από μια επανάσταση χωρίς αιτία’’ είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Δεν συμπλέουμε με μονομερείς διεκδικήσεις. Λυπούμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε ένα νέο-οθωμανισμό» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην ‘Αγκυρα από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε « βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο για τα εθνικά θέματα σημείο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς προκλήσεις» μεταξύ των οποίων και «η αντιμετώπιση του μείζονος τουρκικού αναθεωρητισμού».

Θυμίζουμε ότι αργά χθες το βράδυ η Άγκυρα εξέδωσε νέα παράνομη και προκλητική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου και νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας καταδίκασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας την Άγκυρα να αποσύρει άμεσα την παράνομη NAVTEX. O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γαλλίας Τουρκίας, με το Παρίσι να έχει ήδη ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, μετά και τις τουλάχιστον απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι ‘’ο Γάλλος Πρόεδρος ‘χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους’’. Αυστηρή σύσταση προς τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση απηύθυνε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέ Μπορέλ . Ωστόσο σήμερα, σε τηλεοπτική ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τους εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γάλλου Προέδρου και συμπλήρωσε προκλητικά: ‘’ Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του και το που πηγαίνει’’ είπε μεταξύ άλλων..

 

Στους 570 έφθασαν οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα, καθώς τις τελευταίες ώρες ακόμη έξι ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα Σερρών ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να εφαρμόσουν τα μέτρα, καθώς -όπως τόνισε- υπάρχει επιθετική έξαρση του κορωνοιού στην περιοχή.

Ομαλά σε γενικές γραμμές κύλησε η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, εκεί όπου από τις 12.30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία, και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού. Η αστυνομία σφράγισε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι, στο οποίο διασκέδαζαν 141 άτομα. Στους θαμώνες επιβλήθηκε ατομικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ. Έγιναν 5 προσαγωγές.

===

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε μια απροσεξία με υπηρεσιακό όπλο ειδικού φρουρού στο Πέραμα. Δύο αδέρφια 25 και 21 ετών -και οι δύο ειδικοί φρουροί- επεξεργάζονταν το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια του μικρότερου και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι τον 25χρονο αδερφό του.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Θίσβη Βοιωτίας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τις δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ ώστε σύντομα να φτάσει και πάλι ως το Σύνταγμα καλωσορίζει ο Δήμος Αθηναίων και διαβεβαιώνει ότι εργασίες στο κομμάτι Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλίσσης Αμαλίας δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία.

Στην 7η Δημοτική Κοινότητα βρέθηκαν σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον Κυριακάτικων επιχειρήσεων καθαριότητας και απολύμανσης. “Άλλαξε ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, αλλάζει μέρα με τη μέρα και η εικόνα στις γειτονιές της.. Αυτή είναι η Κυριακή Καθαριότητας στην Ελληνορώσων με σκούπισμα, πλύσιμο και απολύμανση. Κάθε Κυριακή και κάθε μέρα, σε άλλη γειτονιά” έγραψε στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 0 – 0 στο ημίχρονο

Στις οκτώ και μισή ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου…..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα