back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην κίνηση της Άγκυρας για περαιτέρω κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, αφενός ανανεώνοντας την παράνομη Navtex για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και αφετέρου μετατοπίζοντας την περιοχή δραστηριότητάς του νοτιοδυτικότερα.

Συγκεκριμένα η νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε αργά χθες βράδυ η Τουρκία, έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και δεσμεύει περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στην ακυρωτική οδηγία που εξέπεμψε ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, υπενθυμίζεται στην τουρκική πλευρά ότι δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η αρμοδιότητα για την μετάδοση ναυτικών αναγγελιών, ανήκει στον ελληνικό σταθμό. Επιπλέον με την αντι-Navtex επαναφέρεται στην τάξη η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρεται η δραστηριότητα την οποία εγκρίνει είναι μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δεδομένου ότι εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ, που φτάνουν αύριο στην Αθήνα.

Στις Σέρρες εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά την ανησυχητική διασπορά που εμφανίζει ο κορονοϊός στην περιφερειακή ενότητα. Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, σύσκεψη, με τις τοπικές αρχές.

Εντατικοί οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρώτο βράδυ εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις δώδεκα και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Καθολική είναι πλέον η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στις επιβαρυμένες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Χθες ανακοινώθηκαν 937 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 228 στην Αττική και τα 217 στη Θεσσαλονίκη. Οι νεκροί της πανδημίας ανήλθαν στους 564, στους 91 οι διασωληνωμένοι.

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με αιχμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Υψηλοί οι τόνοι χθες, με την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης να επεκτείνεται και στα εθνικά θέματα, όπως και στις εξελίξεις γύρω από τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Η σημασία που έχει η πρόληψη αναδείχθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με γυναίκες που νίκησαν τη νόσο, ή βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας, όπως και με την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου. Το κόστος της ψηφιακής μαστογραφίας θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ και θα γίνεται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα αφορά γυναίκες που δεν έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού και δεν έχουν πραγματοποιήσει προληπτική μαστογραφία κατά τα τελευταία δύο έτη. Στόχος είναι, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, να δημιουργηθεί ψηφιακά ένας ιατρικός φάκελος ασθενούς, ώστε να είναι δυνατή η ακτινολογική παρακολούθηση και να έχει ο ιατρός εικόνα, σε βάθος χρόνου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τέσσερις: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ και στις οκτώ και μισή ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ. Χθες Παναθηναϊκός – Βόλος: 1-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις έως αργά το μεσημέρι στην Αττική. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα