back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει η χειμερινή ώρα. Στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, και να δείξουν τρεις.

Στο φύλλο Εφημερίδας της κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, μεταξύ τους και η Αττική. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις δώδεκα και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Όσοι εργάζονται τη νύχτα θα πρέπει να φέρουν ειδικό έγγραφο από τον εργοδότη και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Υποχρεωτική είναι ΚΑΙ η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Σαρωτικοί και στοχευμένοι θα είναι έλεγχοι των αρχών για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Στο μεταξύ, στους 564 ανέρχονται οι νεκροί της πανδημίας, ενώ 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα 937 σημερινά κρούσματα τα 228 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 217 στη Θεσσαλονίκη. Πολύ αυξημένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο, στην Κοζάνη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, και τη Λάρισα. Ανησυχητική κρίνεται η διασπορά του ιού στις Σέρρες. Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος της σύσκεψης που θα έχουν αύριο, στο διοικητήριο των Σερρών, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφεριάρχη και του δημάρχους της περιοχής.

Σε πολύ υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία.

Το Παρίσι ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ‘’χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ’’ Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία Μακρόν να φωτιστούν τα κυβερνητικά κτίρια με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που έγιναν αιτία να αποκεφαλιστεί στο Παρίσι ο καθηγητής ιστορίας, Σαμιέλ Πατί. Το Μέγαρο των Ηλυσίων, αξιώνει αλλαγή της πορείας της επικίνδυνης -όπως την χαρακτηρίζει – πολιτικής του Ερντογάν και διαμηνύει ότι σε αντίθετη περίπτωση , στο τέλος του έτους θα ληφθούν μέτρα’’

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σήμερα στην Φλόριδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρκετές ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. ‘’ Ψήφισα κάποιον Τραμπ’’ είπε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Στην αθλητική επικαιρότητα..

Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Παναθηναϊκός – Βόλος: 1 – 1

Και ο καιρός αύριο στην Αττική…

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα