back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Όσο εφαρμόζουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα πηγαίνουμε καλύτερα

Διαβάστε επίσης

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα νέα μέτρα, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Σας διαβεβαιώνω ότι όσο εφαρμόζουμε τα μέτρα, φοράμε μάσκα και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα βλέπουμε όσα έγιναν πριν από 14 ημέρες, σήμερα είναι η αποτύπωση εκείνων των ημερών», ενώ υπογράμμισε ότι «πολιτεία και πολίτες είναι ένα πράγμα». Και πρόσθεσε ότι «οι επιστήμονες, επειδή έχουν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, συμβουλεύουν την κυβέρνηση και η κυβέρνηση με τη σειρά της παίρνει τις αποφάσεις, προσμετρώντας όμως και τις ανάγκες της κοινωνίας».

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, «στις χώρες που κάποιοι βιάστηκαν να πάρουν πολλά μέτρα και στις χώρες που πολιτεία και κοινωνία δεν συμπορεύονται, οδηγήθηκαν σε καταστροφές» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπακούει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι».

«Οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια τους επόμενους 3-4 μήνες, μέχρι να βγει το φάρμακο ή το εμβόλιο που δεν είναι μακριά» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έκρινε «λελογισμένα» με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα