back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σχολεία: Μάσκα και στα διαλείμματα στα επίπεδα 3 και 4

Διαβάστε επίσης

Μάσκες για 6 ως 8 ώρες συνεχόμενα θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν από τη Δευτέρα οι μαθητές στα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, όλοι οι μαθητές στις λεγόμενες κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές, οι οποίες βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 (αυξημένης επιτήρησης) από την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, υποχρεούνται να φορούν τη μάσκα τους ακόμα και στα διαλείμματα. Το μέτρο δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί σύντομα στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για καθολική χρήση μάσκας, όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Πάντως στο Μαξίμου δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς και κατά το μήνυμά του την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα σχολείο παραμένουν ένας ασφαλής χώρος.

Εν τω μεταξύ, οδηγίες σχετικά με τα «διαλείμματα από τη χρήση μάσκας» ζήτησε το υπουργείο Παιδείας από την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου αυτές να σταλούν στις εκπαιδευτικές δομές.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα