back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης στον Αθήνα 9.84: “Με τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προλαβαίνουμε την αναχαίτιση της πανδημίας”

Διαβάστε επίσης

Με τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας προλαβαίνουμε να σταματήσουμε την αναχαίτισή της και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων” τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Καθηγητής Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, του οποίου οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν αποδειχθεί έγκυρες, μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στον Γιάννη Λαυράνο ο Καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε : “εκεί που έχουμε συγχρονισμό είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ,όπου είναι μικρή η πιθανότητα να μειώσεις τη μετάδοση , ειδικά τον Χειμώνα. Επίσης σε εστιατόρια, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε οδοντιατρεία, που αποτελούν χώρους έκλυσης σωματιδίων βιολογικού φορτίου .Εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι απολύμανσης του αέρα ,τις οποίες μελετάμε εδώ και μήνες και είμαστε σε ένα 55 με 70% μείωσης του ιικού φορτίου.Ο συνωστισμός δεν θα καταπολεμηθεί στο λεωφορείο με αυτό τον τρόπο, αλλά μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης” πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως φέτος τον χειμώνα δεν θα πρέπει να προτιμήσουμε τα τζάκια για τη θέρμανσή μας, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε φέτος τον χειμώνα είναι να μειώσουμε τα σωματίδια , την ατμοσφαιρική ρύπανση στις μεγάλες πόλεις. Επιδημιολογικές μελέτες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες καταδεικνύουν ότι αύξηση των σωματιδίων ,κατά ένα μικρογραμμάριο το κυβικό μέτρο, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ρυθμού θνητότητας κατά 10% .Μιλάμε για πιο σοβαρή νοσηρότητα που οδηγεί μέχρι και τον θάνατο” κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα