back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας 12.30 με 05.00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ αύριο στις έξι το πρωί. Σε καραντίνα από σήμερα και για 14 ημέρες η Καστοριά.

Οι μετακινήσεις τη νύχτα θα επιτρέπονται μόνο για ιατρικούς λόγους, ενώ όσοι εργάζονται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να φέρουν ειδικό έγγραφο από τον εργοδότη και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα ενεργοποιηθεί το σύστημα των SMS για τις έκτακτες αυτές μετακινήσεις.

Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι στον τομέα της ιχνηλάτησης επαφών, που είναι κρίσιμος αυτή την περίοδο, εργάζονται 80 με 85 άτομα και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν άλλα 60.
11.000 αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

882 τα νέα κρούσματα χθες, εκ των οποίων τα 290 στην Αττική και τα 188 στη Θεσσαλονίκη. 15 άνθρωποι κατέληξαν σε μια μέρα. 90 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Η Eυρώπη ξεπέρασε τα 8.000.000 κρούσματα και τους 256.000 θανάτους από την Covid-19, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας κάνει προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού πριν από το τέλος της χρονιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η Bild.

Ολική έγκριση για τη χρήση του αντιϊκού φαρμάκου remdesivir έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

“Βαριές” οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία, με εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη στο β’ τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τη Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο α’ τρίμηνο, ενώ το χρέος εκτοξεύθηκε στο 95,1% του ΑΕΠ. Πρωταθλήτρια και πάλι στο δημόσιο χρέος η χώρα μας, με 187,4% του ΑΕΠ.

Στις 6 το απόγευμα αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πρωχευτικό κώδικα. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Άφαντος εξακολουθεί να είναι ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες των αρχών σε τρία σπίτια του.

Ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε με σφοδρότητα τον Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ τους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού.

«Κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσους νεκρούς δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε, κατηγορώντας τον Tραμπ πως συνεχίζει «πάντα να μην έχει σχέδιο» για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Τραμπ, του απάντησε πως η κυβέρνησή του δίνει «σθεναρή μάχη» με την πανδημία και επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στην Κίνα.

Όσον αφορά τα θέματα φυλετικών διακρίσεων, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι «ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά». «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής από όλους τους παριστάμενους σε αυτή την αίθουσα», υποστήριξε ο Τραμπ,

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα