back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό

Διαβάστε επίσης

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για το νόμο έκτρωμα -όπως χαρακτήρισε το νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται από το πρωί στη Βουλή-, υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά, σαν τους κλέφτες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας την υποβολή της πρότασης . Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «πώς αισθάνεται ένα κόμμα όπως η ΝΔ που έχει 300 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να πτωχεύσει νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα και να ρευστοποιήσει την πρώτη τους κατοικία για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση «για να αναγκαστεί να έρθει και ο κ. Μητσοτάκης που κρύβεται».

Σχολιάζοντας την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ,ανέφερε: «Αιδώς Αργείοι, θέλει πολύ θράσος να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επί δικής του διακυβέρνησης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είχαν φθάσει τους 25.652».

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «έλλειψη κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, γιατί επέλεξε να χρησιμοποιήσει το κοινοβουλευτικό αυτό όπλο την ώρα που ο πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει μέτρα για την πανδημία και είναι σε εξέλιξη το ζήτημα των σχέσεών μας με την Τουρκία». Γνωστοποίησε πάντως, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συζήτηση να ξεκινήσει αύριο και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Εμείς διακοπές δεν κάνουμε .Εσείς θα θυσιάσετε το Σαββατοκύριακό σας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα