back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε γυμνάσια και λύκεια

Διαβάστε επίσης

Με εκδηλώσεις ανά τμήμα, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα εορταστεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της επετείου και θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, σε κάθε τμήμα θα απονεμηθούν τα αριστεία-βραβεία, οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20, φυσικά πάντα τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον covid-19.

Επιπλέον, η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή το κάθε σχολείου στον σημαιοφόρο, θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις, οπότε δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης. Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολείων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απόφαση περί κάλυψης διδακτικών ωρών στα σχολεία που έχασαν ώρες λόγω καταλήψεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα