back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Διονυσίου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά αποφάσισε η Ολομέλεια

Διαβάστε επίσης

Tην άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Διονυσίου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά αποφάσισε η Βουλή, έπειτα και από δικό τους αίτημα.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Χατζηδάκη, ψήφισαν 275 βουλευτές και κατά ψήφισαν 4 βουλευτές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε αυθαίρετο γήπεδο μπάσκετ σε ρέμα που όμως κατασκευάστηκε προτού εκείνος εκλεγεί δήμαρχος. Ο κ. Χατζηδάκης, αν και χαρακτήρισε δεδομένη την αθωότητά του, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ιω. Μελά, ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν 3 βουλευτές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε υπόθεση μη έκδοσης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Ο ίδιος ο κ. Μελάς είπε ότι τέτοια απόφαση δεν ήταν δυνατό να την λάβει μόνος του, ζήτησε όμως να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης πάντως ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκκρεμεί η σύνταξη εισήγησης προκειμένου, προτού σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή, να ελέγχεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταφανώς αβάσιμες κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα