back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόνσον για ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και μετά – Brexit

Διαβάστε επίσης

Τα ελληνοτουρκικά το Κυπριακό και οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit αποτέλεσαν τη θεματολογία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε εχθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον ομόλογό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον . Οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις  για την μετά το Brexit εποχή και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να βρεθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας

Ο πρωθυπουργός έθεσε υπόψη του κ. Τζόνσον τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας και επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών. Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επίλυσή του θα ήταν προς όφελος όλων.

Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Βρετανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821.

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε ακόμα η προοπτική ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα