back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κρούσματα κορονοϊού στον «Άγιο Σάββα»

Διαβάστε επίσης

Αναστάτωση προκλήθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων κορονοϊού, σε προσωπικό και ασθενείς.

Χθες βράδυ, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας γιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα. Έχουν ληφθεί δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής). Τα αποτελέσματα εκκρεμούν, ενώ διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής. Η Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, «η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσηλεύει ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία».

Κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης βρέθηκαν θετικές δύο νοσηλεύτριες και εργαζόμενη στην καθαριότητα. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας: Την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Έλενα Μπρέγιαννη, Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα