back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific καταργεί 5.900 θέσεις εργασίας, κλείνει θυγατρική της

Διαβάστε επίσης

Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ, η οποία υφίσταται βαρύ πλήγμα από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στη δραστηριότητά της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση έως και 5.900 θέσεων εργασίας και θα κλείσει τη θυγατρική της Cathay Dragon.

«Περίπου 5.300 υπάλληλοι με βάση το Χονγκ Κονγκ θα απολυθούν», ενώ «περίπου 600 υπάλληλοι με βάση εκτός Χονγκ Κονγκ ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν» από τη μείωση του προσωπικού, ανέφερε η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Θα κληθούν επίσης οι χειριστές και το προσωπικό καμπίνας να συμφωνήσουν σε αλλαγές στους όρους εργασίας, ανέφερε η διοίκηση, η οποία διευκρίνισε πως η εταιρεία χάνει το τρέχον διάστημα 1,5 ως 2 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ τον μήνα καθώς μεταφέρει μόλις το 25% του συνηθισμένου αριθμού επιβατών της.

Η Cathay Pacific προστέθηκε έτσι στη σειρά εταιρειών του τομέα των αερομεταφορών σε διεθνές που έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις λόγω της πανδημίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα