back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζει την κυβέρνηση η αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοιού στη χώρα μας, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 250 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 528.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, από τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, καθώς σε σύνολο 58 εργαζομένων εντοπίστηκαν 18 κρούσματα. Σε αυξημένη επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3.

Πάνω από 20.000 κρούσματα και 262 θανάτους μέσα σε 24 ώρες ανακοίνωσαν χθες οι γαλλικές αρχές. Σε lockdown τίθεται εκ νέου από σήμερα και για 6 βδομάδες η Ιρλανδία, η οποία γίνεται το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που υιοθετούνται και πάλι οι αυστηρότεροι περιορισμοί. Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού μπαίνει από την Παρασκευή το Μάντσεστερ. Όπως ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απαγορεύονται οι κοινωνικές συναθροίσεις, τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους και προβλέπεται λουκέτο σε παμπ και εστιατόρια. Η Βουλγαρία καθιστά από σήμερα υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα σημείωσε νέο ρεκόρ.

Στην Κύπρο θα μεταβεί το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία επαναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος με επιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας της Ισπανίας και της Ιταλίας, ζητά την αναστολή των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού προς την γείτονα. Ζητείται, επίσης, από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ.

Για “μπαταριές στον αέρα” και “επικοινωνιακό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης”, κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και Φώφη Γεννηματά. “Τα “αιτήματα” της ελληνικής κυβέρνησης δεν ακυρώνουν τις στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τα παζάρια που γίνονται για πολλά ζητήματα”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Tην ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί καθώς χθες το πρωί το Oruc Reis βρέθηκε εντός των 12 ν.μ. από το Καστελόριζο. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών και των συναντήσεων» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

Στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά τη χθεσινή διακοπή της συνεδρίασης καθώς η Πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, έθεσε θέματα μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της Εισαγγελέως. Όπως ανέφερε η κ. Λεπενιώτη, η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, κάνοντας τις προτάσεις της για τις αναστολές, δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη ποινικών μητρώων για σοβαρές πράξεις για τους 11 καταδικασθέντες, ενώ παρέλειψε να αναφερθεί και στην παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό. Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος κάλεσε την εισαγγελέα, να συμπληρώσει την πρόταση της, τοποθετούμενη εκ νέου. Η εισαγγελέας επέμεινε στην πρόταση της περί αναστολής της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες προκειμένου να προσκομιστεί το βούλευμα για την υπόθεση του Γιάννη Λαγού.

Η USA Today, μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε ότι στηρίζει υποψήφιο σε προεδρικές εκλογές, τασσόμενη στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.
Μετά από 38 χρόνια, η συντακτική ομάδα αποφάσισε «ομόφωνα» να στηρίξει τον Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος προσφέρει «σε ένα συγκλονισμένο έθνος ένα καταφύγιο ηρεμίας και ικανότητας».

Και ο καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα