back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία “αντί για τον διάλογο των λύσεων προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων και αντί για γόνιμες συζητήσεις προβάλει παράνομες απαιτήσεις”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο πλαίσιο της 8ης Τριμερούς Διάσκεψης, στην Λευκωσία.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στην ηγεσία της Τουρκίας ότι “φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές με επιθετικές δράσεις, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, απ’ τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο και από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα έχει συμπεριφορά που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Αναφερόμενος στην τελωνειακή ένωση υπογράμμισε ότι δεν γίνεται μία υποψήφια προς ένταξη χώρα να γεύεται τα οφέλη της ενιαίας αγοράς και την ίδια ώρα να απειλεί τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και να αναστατώνει ολόκληρη την Μεσόγειο, ενώ σημείωσε με αφορμή τις δύο νόμιμες συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, αλλά και τη συμφωνία με την Αλβανία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, ότι “έτσι λύνουν τις διαφορές τους τα σοβαρά, τα υπεύθυνα κράτη”.

 

«Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός περιστατικού ή ενός ατυχήματος… », είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα και πρόσθεσε: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης. Ο μηχανισμός, υπενθύμισε, περιλαμβάνει την απευθείας τηλεφωνική γραμμή «μέσω ασφαλών δικτύων του ΝΑΤΟ» μεταξύ των στρατιωτικών ηγεσιών των δύο πλευρών. Σχετικά με τους S-400, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο σύστημα και «έχω εκφράσει αυτές τις ανησυχίες αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένων και συναντήσεων στην Άγκυρα». Το σύστημα αυτό, τόνισε, «δεν μπορεί να ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ».

 

Υψηλή ήταν η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τη σημερινή επανέκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 14 δισ. Ευρώ, και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,18%. Το δημόσιο αναμένεται να αντλήσει 2-2,5 δισ. ευρώ.

 

Για αύριο στις 11 διεκόπη η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα ώστε να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

 

Η καθολική χρήση μάσκας σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου προτάσσεται στα μέτρα που προτείνουν οι επιδημιολόγοι μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική. Μακραίνει η λίστα των θυμάτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 534.

Επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών κυρίως στη Β. Ελλάδα. Στην Καστοριά σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αύριο στη Θεσ/νικη.

 

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία και την απολιγνιτοποίηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την περιοχή. Ο κ Τσίπρας, πρόσθεσε πως αν και υπάρχουν κρούσματα το νοσοκομείο της πόλης δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, «με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να μεταφέρονται στην Πτολεμαΐδα αλλά και σε άλλα νοσοκομεία» για να συμπληρώσει ότι «σε όλη τη χώρα υπήρξε μεγάλη αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

 

Πέντε κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε προσωπικό και ασθενείς του ‘Άγιου Σάββα’. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, «η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσηλεύει ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία».Κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης βρέθηκαν θετικές δύο νοσηλεύτριες και εργαζόμενη στην καθαριότητα. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

Συνεχίζεται ο έλεγχος ανίχνευσης κορονοϊού με rapid tests στο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη , μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων. Προκειμένου να να ελεγχθεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, εστάλησαν με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, 1.500 rapid tests .

 

“Η κυβέρνηση οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις, ο κ. Μητσοτάκης, αφήνει τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες. Μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους”, υπογράμμισε η Φωφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους επιχειρήσεων και δικηγορικών συλλόγων με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από το Λιμενικό θα εφαρμόσει από τις αρχές του επόμενου μήνα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται αύριο στην Αττική – Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα