back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσταση ομάδας εργασίας για την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 4579/16.10.2020) συστάθηκε ομάδα εργασίας για την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εργασίας έχει ως έργο την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός νέου καθεστώτος κινητροδότησης της επιχειρηματικής και παραγωγικής δραστηριότητας που θα της επιτρέψει, σε ένα πλαίσιο συμπράξεων και συνεργασιών, να αυξήσει τόσο την παραγωγικότητα, όσο και την εξωστρέφεια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα εξεταστούν παράμετροι, όπως, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας μορφής αστικής επιχειρηματικής σύμπραξης, η σχηματοποίηση κινήτρων για την αύξηση του μεγέθους της επιχείρησης μέσω συμπράξεων και συνεργασιών, η προώθηση του μετασχηματισμού σε ανώτερη μορφή εταιρικού σχήματος και η βελτίωση του υπάρχοντος πλαισίου μετασχηματισμών, η δημιουργία πλαισίου προώθησης συγχωνεύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η διαμόρφωση κινήτρων για εξωστρεφή clusters και προώθηση σχημάτων καθοδήγησης.

Στην εν λόγω ομάδα εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συμμετέχουν έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Απόστολος Καραγκουνίδης.

Το έργο της ομάδας εργασίας θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα