back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ

Διαβάστε επίσης

Εκκίνησαν οι διαδικασίες για το reopening του 15ετούς ομολόγου συμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ενώ την απόφαση της κυβέρνησης να βγει εκ νέου στις αγορές με 15ετές ομόλογο ανακοίνωσε στη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ανάδοχοι ορίζονται οι BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs International Bank (GSIB), HSBC and J.P. Morgan και στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 2 δισ ευρώ από τις αγορές. Αυτήν την ώρα το 15ετές διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,008%

Όπως δήλωσε ο κ ΣταΪκούρας  κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται τη ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας, στόχος είναι να επιτευχθεί ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 1,61% που ήταν το ύψος της προηγούμενης εξόδου. « Η χώρα έχει με επιτυχία το τελευταίο έτος δανειστεί συνολικά 14 δις ευρώ με επιτόκιο στο 1/3 που είχε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Σύμφωνα με αναλυτές το ποσό που αναμένεται να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ από το reopening θα κινηθεί κοντά στα 2 δισ. ευρώ ενώ το επιτόκιο αναμένεται να κινηθεί λίγο πάνω από το 1%. Ο τίτλος έχει αξιολόγηση B1 / BB- / BB / BBL από τις Moody’s, S&P, Fitch και DBRS αντίστοιχα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η έκδοση θα γίνει στο άμεσο μέλλον και σύμφωνα με τις συνθήκες στην αγορά, ωστόσο (όπως συμβαίνει συνήθως) είναι πιθανό το βιβλίο προσφορών να ανοίξει αύριο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα