back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε καθώς διαχειριζόμαστε το δεύτερο κύμα»

Διαβάστε επίσης

“Tα πηγαίνουμε καλύτερα και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα αν δεν προσέξουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνομιλία που είχε την Τρίτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative, Andrew N. Liveris και τον πρόεδρο του The Hellenic Initiative της Αυστραλίας, Nicholas Pappas, με κύριο θέμα τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την ομογένεια της Αυστραλίας με την πατρίδα και τους τρόπους ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας.

Απαντώντας στα θετικά σχόλια για τη διαχείριση της πανδημίας από την χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε να διαχειριστούμε με επιτυχία το πρώτο κύμα αλλά και τώρα, αν δείτε όλους τους ευρωπαϊκούς χάρτες, είμαστε μία από τις χώρες της Ευρώπης που τα πηγαίνει καλύτερα στη διάρκεια του δεύτερου κύματος. Αυτό μας ικανοποιεί αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό ζητώ πάντοτε από όλους να παραμένουμε σε πολύ μεγάλη εγρήγορση και ασφαλώς όποτε απαιτείται να λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα πάντοτε θα το κάνουμε. Πρέπει να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε καθώς διαχειριζόμαστε το δεύτερο κύμα”.

Οι επενδύσεις
Αναφερόμενος στο ζήτημα των επενδύσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft δείχνουν την εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας μας και πρόσθεσε: «Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν αφορούν πια μόνο τον τουρισμό, αφορούν τον ψηφιακό και τον “πράσινο” μετασχηματισμό, αφορούν τις δεξιότητες, και γι αυτό έχουμε ως κυβέρνηση έναν ευρύτατο επενδυτικό προσανατολισμό και έχουμε εξασφαλίσει τους Ευρωπαϊκούς πόρους για αυτή τη μετάβαση».

Δικαίωμα ψήφου
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που έμενε σε εκκρεμότητα, αυτό που πάντοτε μου ανέφεραν τα μέλη της ελληνικής διασποράς όποτε ταξίδευα στο εξωτερικό. Έχω εγκρίνει τη σχετική πλατφόρμα, έχουμε τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές για να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν άψογα και θα είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα στηθούν κάλπες σε όλο το κόσμο, ειδικά εκεί όπου υπάρχουν πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, και μάλιστα με τη διαφορά της ώρας θα είστε οι πρώτοι που θα ψηφίσουν».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα